Mită la moţiune! DNA a început urmărirea penală pe numele deputatului Cosmin Şandru, care a promis funcţii unui parlamentar AUR pentru a nu vota moţiunea VIDEO

Deputatul liberal Cosmin Şandru este urmărit penal de DNA pentru că ar fi promis funcţii pentru apropiaţii deputatului AUR Titi Stoica, dacă nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. În dosar este vizat şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara.

14 oct. 2021, 14:29
Mită la moţiune! DNA a început urmărirea penală pe numele deputatului Cosmin Şandru, care a promis funcţii unui parlamentar AUR pentru a nu vota moţiunea VIDEO

Mită la moţiunea de cenzură. Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de deputatul Cosmin Şandru şi de Nicolae – Florin Bitea, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara, pentru dare de mită.

DNA anunţă, joi, că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii:

ŞANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României şi

BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara,
în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită

”La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecţii Şandru Cosmin şi Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice.

George Simion amenință cu suspendarea lui Iohannis: Am pregătit terenul, am vorbit cu partidele!

Suspecţilor Şandru Cosmin şi Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.  Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis DNA joi, printr-un comunicat de presă.

Citeşte şi:  Guvernul demis selectează propunerile de judecători pentru CEDO cu 6 luni înainte de termen

Co-preşedintele AUR, George Simion, a anunţat, în 4 octombrie, că parlamentarii formaţiunii au depus la DNA o plângere penală, în care îi acuză pe liberalii din tabăra lui Florin Cîţu de şantaj şi corupţie la nivel înalt, după ce fi încercat să le cumpere votul, la moţiunea de cenzură.

Cei doi acuzaţi de DNA s-au autosuspendat din PNL

Alin Nica, președintele PNL Timiș și vicepreședinte la nivel național, a avut, astăzi, o primă reacție pentru PRESSALERT.ro după ce DNA a anunțat că sunt cercetați pentru dare de mită doi liberali timișeni care au încercat să-l convingă pe un deputat AUR să nu prezinte la moțiunea de cenzură în schimbul angajării unor apropiați. ”Deputatul Cosmin Șandru s-a autosuspendat din partid și s-a pus la dispoziția organelor de cercetare penală. De astăzi, de când s-a făcut anunțul. Instituțiile statului să își facă datoria și să stabilească adevărul în această chestiune”, a declarat Nica.

Întrebat de ce se va întâmpla cu directorul general al STPT, Nicolae Bitea, liderul PNL Timiș a precizat că ”amândoi se suspendă din partid. Funcția de la societatea de transport nu este o funcție publică, este o societate comercială de drept privat. Aia ține de fondurile de conducere și control ale societății”.


loading...