DNA: Acuzaţii din dosarul transferurilor încearcă să-şi ascundă averile

Opt dintre cei mai bogaţi oameni din România încearcă să-şi ascundă averea agonisită o viaţă întreagă. Speriaţi că ar putea face puşcarie în Dosarul transferurilor, greii fotbalului vor să-şi pună conturile, proprietăţile şi afacerile pe numele celor apropiaţi. Vorbim de fraţii Becali, George Copos, Cristi Borcea sau Gică Popescu. Intenţiile lor i-au determinat pe procurorii DNA să ceară instanţei interdicţia de a părăsi ţara, potrivit România TV.

16 feb. 2013, 09:16
DNA: Acuzaţii din dosarul transferurilor încearcă să-şi ascundă averile

Nu e un secret că sunt bogaţi, influenţi dar şi în vizorul justiţiei. Pe lângă fotbal, George Copos, Cristi Borcea sau Gică Popescu au investit şi în turism, imobiliare şi energie. Copos are o avere estimata la 165 de milioane de euro, Ioan si Victor Becali ocupa locul 213 în topul celor mai bogati 500 de oameni din România, iar Cristi Borcea şi Gică Popescu ocupă locuri onorabile în topul miliardarilor din Forbes.

Greii fotbalului sunt acuzaţi că au păgubit statul şi mai multe cluburi de fotbal, după ce au trasferat fotbalişti pe sume mult mai mari faţă de cele declarate. Procurorii au cerut ca inculpaţii să primească interdicţia de a părăsi ţara, mai ales că milionarii au bani în conturi din străinătate.

„Pedepsele pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti, cuantumul acestora şi atitudinea vehementă a inculpaţilor faţă de instanţa de judecată impun luarea măsurii preventive faţă de aceştia, în vederea asigurării participării acestora la procedura judecării recursului”, se arată într-un document DNA.

Procurorii anticorupţie cred că cei opt oameni de fotbal au început să-şi înstrăineze averile pentru a putea astfel să părăsească ţara. Fiica lui George Copos se pregăteşte să preia curând toate afacerile tatălui. De cealaltă parte, inculpaţii susţin că sunt nevinovaţi.

Judecătorii de la Înalta Curte vor decide pe 19 februarie dacă le vor interzice să părăsească ţara celor opt inculpaţi din dosarul transferurilor ilegale.