DNA cere închisoare cu executare pentru Sorin Oprescu

Fostul primar al Capitalei, doctorul Sorin Oprescu, riscă să ajungă după gratii.

06 mai 2019, 14:41
DNA cere închisoare cu executare pentru Sorin Oprescu

DNA a cerut Tribunalului București condamnarea la închisoare cu executare pentru Sorin Oprescu, în dosarul în care este acuzat de mai multe fapte de corupție. Procurorul de caz a solicitat și confiscarea unor bunuri deținute împreună cu Adriana Nica, partenera fostului edil.

„Solicitam sa aveti in vedere ca nu a recunoscut infractiunile. Cerem inchisoare cu executare si lasam la aprecierea instantei limitele pedepsei”, a spus procurorul de sedinta.

„Sumele nu pot fi acoperite din salariul de 1.000 de euro pe lună. Imobilul din Herăstrău a fost cumpărat din sumelele din mită pentru a justifica sumele din conturi”, a spus procurorul, referitor la sumele detinute de Adriana Nica.

„Eu fac de 43 de ani muncă în folosul comunității”, a spus Oprescu, intrebat daca e dispus sa munceasca in folosul comunitatii.

Judecatoarea Iosefina Parvu se va pensiona începând cu 1 iunie. In noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În aceeaşi cauză sunt judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.