DNA cere Prefecturii Bucureşti informaţii despre hotărârile date de Cristian Popescu Piedone

Procurorii DNA au cerut Prefecturii Capitalei, în cadrul anchetei cu privire la incendiul de la clubul Colectiv, să comunice dacă Hotărârea Consiliului Local al Primăriei Sector 4 nr.20 din 29.02.2012 și dispozițiile primarului au fost supuse controlului de legalitate al prefectului potrivit dispozițiilor legale.

09 nov. 2015, 14:57
DNA cere Prefecturii Bucureşti informaţii despre hotărârile date de Cristian Popescu Piedone

Solicitarea DNA a fost făcută în dosarul în care se cercetează comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual privind incendiul de la clubul Colectiv.

Potrivit surselor citate, DNA cere Instituției Prefectului Municipiului București să comunice dacă Hotărârea Consiliului Local al Primăriei Sector 4 nr.20 din 29.02.2012 a fost supusă controlului de către prefect, respectiv dacă dispozițiile primarului sectorului 4 București și hotărârile Consiliului Local din 2012 au făcut obiectul controlului de legalitate al prefectului în considerarea dispozițiilor art.19 lit. e Legea 340/2004 privind prefectul și instituția prefectului.

CITEŞTE ŞI MOTIVAREA instanţei. De ce a fost arestat Cristian Popescu Piedone. Avocaţii: „Are probleme cardiace”

Potrivit dispozițiilor legale din acest domeniu, primarul și consiliul local sau județean sunt obligate să trimită toate dispozițiile sau hotărârile adoptate prefectului, iar prefectul își exercită prerogativa de verificare a legalității actelor administrative.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone și doi angajați ai Primăriei Sectorului 4 au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă seară.

Cristian Popescu Piedone este acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual.

În referatul cu propunere de arestare întocmit de procurorii DNA se spune că primarul demisionar al Sectorului 4 a dat dovadă de o indiferență profesională și se superficialitate în felul în care și-a îndeplinit atribuțiile în momentul în care a emis avizele de funcționare ale clubului Colectiv.

Celelalte două persoane arestate sunt două funcționare din subordinea lui Piedone care ar fi redactat și semnat avizele de funcționare pentru clubul Colectiv, la cererea fostului primar.

Cristian Popescu Piedone și-a dat demisia din funcția de primar la câteva zile bune de la tragedia de la clubul Colectiv.

CITEŞTE ŞI INCENDIU COLECTIV. Ultimele cuvinte pe care i le-a spus barmanul clubului iubitei sale FOTO


loading...