DNA, descinderi la Primăria Capitalei. Procurorii fac verificări după o amendă-record semnată de Nicuşor Dan

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins astăzi la Primăria Generală București și la sediul Poliției Locale.

15 mart. 2024, 14:43
DNA, descinderi la Primăria Capitalei. Procurorii fac verificări după o amendă-record semnată de Nicuşor Dan
Nicușor Dan, primarul cu cele mai multe amenzi din România. Câte contravenții a încasat edilul din București în 2023

Procurorii DNA ar fi descins astăzi la Primăria Capitalei, dar și la Poliția Locală. Perchezițiile ar avea legătură cu o amendă dată de primarul general al Capitalei în legătură cu Parcul IOR din București.

„Se pare că Direcția Națională Anticorupție acționează în acest moment legat de speța amenzii date de primarul general al Capitalei anul trecut, o amendă pe care procurorii o consideră nelegală, pe de o parte, pentru că acea suprafață din Parcul IOR pe care Nicușor Dan s-a lăudat că a amendat proprietarul cu o sumă extraordinar de mare, istorică pentru București, nu era încadrat la spații verzi terenul respectiv, ci era cadastrat sub o altă formă.

Nicuşor Dan, făcut praf şi pulbere de Andrei Caramitru: „I s-au deschis dosare, vor apărea în campanie”
Pe de altă parte, procurorii DNA mai verifică și ipoteza în care primarul general al Capitalei l-ar fi destituit din funcție pe fostul director al Poliției Locale pentru că ar fi refuzat să aplice acea amendă și acesta ar fi fost mutat la o altă direcție, deși i-ar fi transmis primarului că amenda va putea fi contestată în instanță pe motiv de nelegalitate. Vă reamintim faptul că procurorii Direcției Naționale Anticorupție au intrat astăzi și în sediul Poliției Locale București, dar și în Primăria Municipiului București, anunţă Antena 3.

Cristian Popescu Piedone spune ce ar fi trebuit să facă Nicușor Dan în București ca primar general: „Dacă în loc să dai cu var pe copaci, tu te dai cu ruj pe buze, e degeaba”
Reamintim că anterior primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunțase în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la sediul PMB, că amenda de 35 milioane de euro aplicată de Poliţia Locală proprietarului terenului retrocedat din Parcul IOR a fost contestată.