DNA: Directorii Loteriei Naţionale ar fi primit mită 186 de maşini şi 1,5 milioane de lei

Patru autoturisme de lux noi, 182 de autoturisme second-hand şi 1,5 milioane de lei ar fi mita pe care administratorul unei societăţi care importă autorisme ar fi dat-o unor directori din Loteria Naţională. Doi foşti şefi din compania de stat sunt arestaţi în acest caz.

11 oct. 2016, 20:40
DNA: Directorii Loteriei Naţionale ar fi primit mită 186 de maşini şi 1,5 milioane de lei

Un autovehicul marca BMW 320i în valoare de 139.230 de lei, aproximativ 33.150 de euro, ar fi primit mită, în iulie 2010, fostul director general al Compania Naţională Loteria Română (CNLR), Gheorghe Benea, potrivit DNA, citat de adevarul.ro. În schimbul maşinii, acesta şi-ar fi încălcat îndatoririle de serviciu în contextul atribuirii unui contract de achiziţie publică având ca obiect cumpărarea unui număr de 182 de autovehicule în sistem buy- back. După ce a trecut prin două firme, autoturismul de lux a ajuns în posesia fiicei lui Benea, Laura Alexandra Benea. Potrivit DNA, aceasta conduce autoturismul şi în prezent. Detaliile apar în documentele judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti care au decis arestarea preventivă a lui Gheoghea Benea pentru 30 zile.

Curtea a mai confirmat şi mandatul de arestare emis încă din 17 septembrie pe numele lui Ovidiu Rîpanu, fost şef Serviciu Achiziţii în cadrul CNLR, acuzat de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani în formă continuată. Procurorii DNA spun însă că Rîpanu a luat o mită mult mai mare decât şeful său: suma de 1.500.000 de lei, 4 autovehicule noi –Cadillac CTSA3, Hummer H3 SUV Adventure, Opel Astra Enjoy , BMW seria 3 Coupe – şi 182 de autovehicule second hand, care au aparţinut Loteriei Naţionale.