DNA, precizări oficiale despre dosarul penal care îl vizează pe Nicuşor Dan

Direcția Națională Anticorupție transmite că efectuează cercetări in rem (cu privire la fapte) în dosarul despre care s-a afirmat că l-ar viza pe Nicuşor Dan. Nicio persoană nu este urmărită penal până în acest moment. DNA ține să se distanțeze de orice acțiuni care ar putea interfera în campania electorală.
Filip Stan
17 mai 2024, 21:20
DNA, precizări oficiale despre dosarul penal care îl vizează pe Nicuşor Dan

„La solicitarea mass media și în referire la informațiile vehiculate în spațiul public privind pe unul dintre candidații la Primăria Capitalei, Biroul de Informare și Relații Publice al DNA este abilitat să precizeze că în dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de nicio persoană.

Pe această cale atragem atenția asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita transmiterea unor informații de natură a crea aparența desfășurării activității DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant și imparțial.

Consecventă practicii de comunicare care răspunde interesului major al opiniei publice, DNA va transmite public, în condițiile legii, orice informație privind activitatea instituției”, transmite DNA.

Burduja îl somează pe actualul primar general să dezvăluie sursele de finanţare ale campaniei. Nicuşor Dan: „De la USR, donaţii, am făcut împrumut la bancă”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, anunță că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-a înștiințat că a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, urmare plângerii penale depuse de acesta. Enache îl acuză pe edilul Capitalei de finanţare netransparentă a publicităţii electorale.

„Am fost chemaţi de procurorii DNA pentru a fi înştiinţaţi că a fost începută urmărirea penală în urma plângerii depuse de noi pe 30 aprilie. Sperăm la o anchetă cât mai rapidă, în aşa fel încât să aflăm până la alegeri care este situaţia reală cu privire la campania de publicitate outdoor utilizată de domnul Nicuşor Dab. Fie dânsul a folosit pentru plata acestor servicii nişte sume de bani pe care nu le-a declarat şi pe car nu le vedem, fie a primit beneficii directe, constând în reduceri substanţiale de la singura societate comercială cu care a avut contracte, societatea controlată de domnul Matei Păun”, a declarat Mihai Enache, conform comunicatului de presă al AUR

Nicuşor Dan, despre urmărirea penală începută de DNA: E ceva ce se întâmplă o dată la patru ani

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a explicat, referilor la faptul că DNA a început urmărirea penală în cazul său, că decizia procurorilor anticorupţie a fost „o chestiune absolut formală”, în contexutl în care aceştia sunt obligaţi să deschidă o cercetare penală în cazul în care este formulată o plângere. El a adăugat că „e ceva ce se întâmplă o dată la patru ani. Acum patru ani, la fel, vreo 10 parlamentari PSD mi-au făcut o plângere, tot aşa, la DNA, dacă nu mă înşel, că şantajez, nu ştiu ce mai fac, acum opt ani a fost cu Soros, care mi-a dat o bursă de 400 de dolari şi în felul ăsta mă influenţează”.

„Două lucruri pot să vă spun. E ceva ce se întâmplă o dată la patru ani. Acum patru ani, la fel, vreo 10 parlamentari PSD mi-au făcut o plângere, tot aşa, la DNA, dacă nu mă înşel, că şantajez, nu ştiu ce mai fac, acum opt ani a fost cu Soros, care mi-a dat o bursă de 400 de dolari şi în felul ăsta mă influenţează”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat despre faptul că Mihai Enache, candidatul AUR la PMB, a anunţat că DNA a început urmărirea penală în cazul său, într-o intervenţie telefonică făcut, vineri la postul B1Tv.

Sondajul care aruncă în aer lupta pentru Primăria Capitalei. Burduja crește în procente, în timp ce Piedone scade

Edilul general a mai spus că „oricine face împotriva oricui o plângere la un Parchet, de exemplu, eu dacă vă fac dumneavoastră o plângere, spunând că mi-aţi furat maşina, Parchetul, dacă plângerea aia nu e informă, e semnată, are date de identificate, e obligat să deschidă o cercetare penală. Asta s-a întâmplat, nu e absolut nimic în neregulă cu asta”.

Dan a mai declarat că este o chestiune absolut normală ca DNA să ancheteze, atunci când cineva face o plângere.

„E o chestiune absolut formală. Acolo unde lucrurile nu sunt formale, când urmărirea penală începe împotriva persoanei, şi nu, aşa cum se spune, in rem, sau următorul pas, când se pune în mişcare urmărirea penală, sau următorul pas, când se trimite în judecată, dar noi suntem doar la o chestiune formală. Cineva a făcut o plângere şi DNA, în baza acestei plângeri, a deschis un dosar penal. Asta e tot”, a conchis Nicuşor Dan.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Construcția gigant din România, făcută la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. E de mare interes strategic, e a treia din Europa și s-au plătit 60 de tone de aur pentru ea
Capital.ro
Avertisment pentru cei care stau la CURTE. Se ELIMINĂ de urgență
Playtech.ro
Dumnezeule! Maria Constantin, cu sânii la vedere în public. Le-a tăiat respirația tuturor cu bustul generos
DailyBusiness
Cel mai frumos drum din România, resdeschis circulației! Ce trebuie să știe șoferii înainte de a porni la drum
Adevarul
Câți bani au luat Bettyshor și Roxana ca să fie bătute măr de un bărbat. Reacțiile presei internaționale
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Impact.ro
Mihaela Rădulescu, GOALĂ pe internet. Ipostaze incendiare, doar Bănică o vedea așa
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns
Cancan.ro
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu toții
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Cresc salariile minime de la 1 iulie 2024: Câți bani vor lua în mână angajații români
Capital.ro
Regula de care șoferii încă nu au aflat. E interzis dacă vrei să-ți speli mașina
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp ce erau luați de ape
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
BOALA care face RAVAGII în ROMÂNIA! Infecția cu enterovirus, tot mai frecventă!
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'