DNA: Tăriceanu era vizitat la Guvern de milionarii evrei care se ocupau de retrocedări

Dezvăluiri din dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii spun că membrii grupării care se ocupa de retrocedări au mers la întâlniri la Guvern, pe vremea când Tăriceanu era premier. Întâlniri între şeful senatului şi milionari au avut loc şi acasă la Remus Truică. Toate acestea au fost negate de Tăriceanu, care s-a ales cu dosar penal.

08 iul. 2016, 09:26
DNA: Tăriceanu era vizitat la Guvern de milionarii evrei care se ocupau de retrocedări

Unul dintre milionarii evrei cooptati in anturajul lui Remus Truica a ajuns sa-i faca consultanta politica lui Calin Popescu Tariceanu, atunci cand acesta era implicat in campania electorala, insa spun procurorii acesta nu justifica faptul ca Tariceanu a fost vizitat la guvern de mai multe ori de milionarul evreu, transmite România TV.

Mai mult, intre cei doi s-a legat si o relatie de prietenie si au ajuns sa-si faca impreuna vacantele in strainatate, iar Tariceanu a fost invitat sa mearga in Israel.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată în Dosarul Retrocedărilor. Ce pedeapsă riscă preşedintele Senatului UPDATE

In plus, au avut loc intalniri importante intre Tariceanu si milionarii evrei chiar acasa la Remus Truica. Acestia vorbeau despre afacerile printului Paul, care urmarea sa se foloseasca de influenta acestora pentru a obtine terenurile din Baneasa si Snagov.

Procurorii spun că fostul premier îl vizita frecvent acasă pe Truică.

„În considerarea și în virtutea acestei relații avute cu Truică Remus, contrar celor afirmate ca martor, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin a discutat cu acesta, implicându-se pentru ca actele notariale pentru transferul proprietății asupra fermei regale Băneasa (proaspăt dobândită la acel moment prin corupție de membrii grupului infracțional cu implicarea decisivă a lui Remus Truică) să fie făcute la biroul notarial al (…),” se mai arată în rechizitoriu.

Potrivit sursei citate, la 13 octombrie 2008 Truică s-ar fi întâlnit cu Tăriceanu și ar fi discutat despre vânzarea fermei Băneasa, despre perfectarea actelor notariale și taxele datorate pentru această tranzacție”, spun procurorii.

Totodată, omul de încredere al lui Tal Silberstein, Marius Marcovici, a fost angajat ca și consilier personal la Cancelaria prim ministrului Tăriceanu, cu care a lucrat în fapt în mod direct, însă fostul premier a susținut că „nu își amintește să îl fi cunoscut” pe acesta.

„Declarațiile inculpatului Popescu Tăriceanu Călin date în calitate de martor au fost nesincere și în ceea ce privește relația avută cu colaboratorii lui, Tal Silberstein (…) și Marcovici Marius Andrei, în sensul că în activitatea profesională nu a lucrat în mod direct cu primul, iar pe al doilea „nu-și amintește să-l fi cunoscut'”, se precizează în rechizitoriu.

În context, procurorii arată că Marcovici, om de încredere al lui Tal Silberstein, deși angajat la Guvern, a colaborat îndeaproape cu Tăriceanu, ocupându-se de campania personală a acestuia din urmă când a candidat într-un colegiu electoral din județul Ilfov, campanie coordonată de Tal Silberstein și Andronic.

„De asemenea, deși Marcovici Marius Andrei era cunoscut de toată lumea ca ‘omul lui Tal’, fiind în echipa acestuia atunci când s-a ocupat de campania electorală (…) , iar ulterior a lucrat ca și consilier personal la Cancelaria primului ministru Popescu Tăriceanu Călin, acesta a declarat că nu are cunoștință despre angajarea lui”, au mai reținut procurorii.

DNA arată că probele confirmă „fără dubiu” faptul că președintele Senatului a avut cunoștință de „afacerea cu prințul Paul” și subliniază că, prin declarațiile sale publice, acesta a urmărit crearea unei „stări de confuzie” privind relația sa cu persoanele implicate.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în Dosarul Retrocedărilor. El este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitoului, fapte pedepsite cu închisoare de până la cinci ani de Noul Cod Penal. Preşedintele Senatului nu comentează acuzaţiile, dar afirmă că nu îşi va schimba atitudinea critică de până acum.