DNA trece la acţiuni internaţionale: a semnat un protocol de colaborare cu Banca Mondială

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a semnat un protocol de colaborare cu Vicepreședinția Integritate (INT) a Băncii Mondiale, anunţă instituţia.

10 dec. 2014, 11:58
DNA trece la acţiuni internaţionale: a semnat un protocol de colaborare cu Banca Mondială

Potrivit acestui protocol, cele două părţi se angajează să coopereze şi să se consulte reciproc pe probleme de interes comun. Instituţiile vor colabora în special pe următoarele chestiuni: furnizarea reciprocă de informaţii relevante pentru identificarea, fundamentarea şi prevenirea cazurilor de fraudă şi corupţie; activităţi de colaborare pentru identificarea, fundamentarea şi prevenirea cazurilor de fraudă şi corupţie; desemnarea unor puncte de contact pentru facilitarea şi transmiterea eficientă şi confidenţială a informaţiilor şi organizarea de întâlniri periodice pentru identificarea domeniilor prioritare de cooperare comune.

Documentul a fost semnat la data de 8 decembrie 2014, la sediul Băncii Mondiale din Washington D.C., cu ocazia celei de treia întâlniri a grupului înfiinţat în 2010 de Banca Mondială şi dedicat luptei împotriva corupţiei The International Corruption Hunters Alliance.

Vicepreședinția Integritate (INT) este o unitate independentă din cadrul Băncii Mondiale, care are ca atribuţie exclusivă investigarea acuzațiilor de fraudă și corupție relativ la activitățile finanțate de Banca Mondială și aplicarea de sancțiuni.


loading...