Doar 486 de copii au fost înscrişi în clasa I. În judeţul Sibiu nu a fost depusă nicio cerere

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a verificat, în vederea aprobării, solicitările inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB referitoare la posibilitatea înscrierii în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani, până la data de 31 august 2016, inclusiv, dar care nu au fost înscrişi anterior în clasa pregătitoare.

10 mart. 2016, 14:42
Doar 486 de copii au fost înscrişi în clasa I. În judeţul Sibiu nu a fost depusă nicio cerere

La nivel naţional, au fost depuse 486 de astfel de cereri, în regres evident faţă de totalul din anul şcolar anterior: 2.901.

Cele mai multe cereri de aprobare au fost înregistrate în judeţele Caraş-Severin (38), Dolj (29) şi Bacău (27), iar cele mai puţine în judeţele Brăila, Olt şi Satu Mare (câte 2), respectiv Tulcea (1). În judeţul Sibiu nu a fost depusă nicio cerere.

În urma analizei solicitărilor, MENCS a transmis inspectoratelor şcolare.judeţene/ISMB, în cursul zilei de astăzi, aprobările necesare efectuării înscrierilor.

Inspectoratele şcolare judeţene/ISMB şi unităţile de învăţământ au responsabilitatea de a comunica părinţilor decizia MENCS privind solicitările de înscriere în clasa I.

Înscrierea efectivă a copiilor la şcolile pentru care au optat se va face de către părinţi la unităţile de învăţământ în speţă. Potrivit Procedurii privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv (http://www.edu.ro/index.php/articles/24041), în situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor depuse de părinţi este mai mare decât numărul locurilor disponibile, înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 – 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, având prioritate criteriul apartenenţei la circumscripţia şcolară.