Dobrinia, cel mai simpatic cadou al Rusiei, pentru Franţa. Câinele este un pui de ciobănesc german

Rusia a oferit luni Franței un pui de ciobănesc german, în semn de solidaritate după moartea unei femele de ciobănesc belgian a trupelor de elită Raid, Diesel, care a fost ucisă în asaltul asupra unui apartament din Saint-Denis, la 18 noiembrie.

07 dec. 2015, 19:03
Dobrinia, cel mai simpatic cadou al Rusiei, pentru Franţa. Câinele este un pui de ciobănesc german

Igor Zubov, ministrul adjunct de Interne al Rusiei, a predat câinele Dobrinia ambasadorului Franței la Moscova, Jean-Maurice Ripert, în cadrul unei ceremonii organizate la ambasadă, în prezența unor militari ruși și francezi. „Împreună regretăm victimele atentatelor jihadiste soldate cu 130 de morți la Paris, în 13 noiembrie„, a declarat Zubov, amintind că un câine al poliției franceze, Diesel, a fost ucis după câteva zile în operațiunea de la Saint Denis, ce viza găsirea autorilor atacurilor teroriste din 13 noiembrie.

Citeşte şi ATENTATE PARIS. Un câine poliţist a fost ucis în atacul terorist de la Saint-Denis

În Rusia, câinii care servesc poliția sunt iubiți nu numai de polițiști, ci și de cetățenii simpli„, iar predarea puiului de ciobănesc german poliției franceze este considerată de ruși „un simbol al unității popoarelor noastre în lupta implacabilă împotriva terorismului„, a adăugat el, dându-i-l în brațe pe Dobrinia ambasadorului francez.

Citeşte şi Organizatorul atentatelor din Paris, ucis după interceptarea telefonului femeii care era cu el

Este o mare onoare pentru mine să vă primesc la ambasada Franței”, a declarat Ripert, salutând „cadoul extraordinar„. „Dobrinia este așteptat cu entuziasm la Paris și vor fi luate toate măsurile pentru primirea lui„, a adăugat ambasadorul.

Câinele va mai sta o perioadă în Rusia, până la sfârșitul perioadei de carantină, care durează între una și trei luni, potrivit lui Zubov. „Este unul din cei mai buni câini pe care îi creștem, este mare, robust, curat și foarte simpatic„, a subliniat ministrul adjunct rus.

Câinele, căruia poliția rusă i-a căutat special un nume care să înceapă cu literea D, în amintirea lui Diesel, a fost botezat în cinstea unui cavaler medieval rus, Dobrinia, „care întruchipează forța, curajul și dreptatea„, a mai spus Zubov. „Mama lui este o cățea copoi, iar tatăl este specializat în depistarea explozivilor, așa că are origini bune. Sperăm să ajute la păstrarea ordinii în Franța ani buni de aici înainte„, a încheiat Zubov.