Doctor de elită pentru boxerii români. Un medic german s-a oferit voluntar să îi trateze pe pugiliştii noştri

Federaţia Română de Box a început de luni colaborarea cu doctorul german Uwe Furhmann, specialist în chirurgie traumatică şi ortopedie. Acesta le va oferi consultaţii gratuite sportivilor şi chiar oferă federaţiei o sponsorizare lunară de 5.000 de euro.

02 feb. 2015, 18:49
Doctor de elită pentru boxerii români. Un medic german s-a oferit voluntar să îi trateze pe pugiliştii noştri

Este un moment important în istoria Federaţiei Române de Box. De astăzi, soarta boxerilor noştri va fi pe mâini competente. Domnul doctor Uwe Furmann va oferi, gratuit, consultaţii periodice sportivilor, dar va face şi intervenţii, atunci când va fi nevoie. Nu vrem să mai stăm cu teamă că la primul sau la al doilea meci spotrivul nostru se loveşte şi totul s-a terminat. Ca să fii profesionist trebuie să te lupţi cu două mâini.

Domnul Fuhrmann este un fan al sportului românesc şi, de aceea, ne oferă o sponsorizare de 5.000 de euro lunar. Iar nouă ne revine datoria de a demonstra că putem să mergem mai departe şi să aducem mulţumire fanilor acestui sport„, a declarat Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi Leonard Doroftei, anunţ de ultimă oră. Veste de importanţă maximă pentru boxul românesc

Doctorul Uwe Furhmann, care a decis să se stabilească în România, şi-a exprimat mulţumirea de a putea fi de ajutor lui Leonard Doroftei, în încercările sale de a duce la un nivel mai înalt boxul românesc. „Din experienţa mea profesională, anumite accidente netratate pot încheia o carieră sportivă care ar fi fost, altfel, de succes. Consider că este important să sprijinim talentele din sport. Şi astfel ne putem îndeplini sarcinile pe care le avem faţă de societate. Datorită experienţei mele, îi pot ajută pe sportivii români să ajungă la limita maximă a randamentului lor, dar şi să prevină accidentările„, a declarat medicul Uwe Fuhrmann.

Doctorul Furhmann, care a început să profeseze în 1985, a realizat peste 20.000 de operaţii. A fost consilier al ministrului regiunii Thuringia, în domeniul sistemului de sănătate german, şi şef al secţiei de chirurgie ortopedică şi traumatologie a Spitalului Crucii Roşii Sommerda. Pentru inventarea unei proteze resorbabile pentru umăr, a primit, în 2009, medalia de argint în cadrul Târgului de Inventica Germană de la Nurnberg.