Doctorii din New York sunt de acord cu Donald Trump. Cer redeschiderea economiei americane

Mai mulți medici new-yorkezi din prima linie a luptei anti Covid-19 sunt de părere că, deși virusul este ceva serios, teama este prea mare și că scăderea numărului de cazuri se datorează cursului natural al epidemiei, nu izolării.

11 mai 2020, 19:40
Doctorii din New York sunt de acord cu Donald Trump. Cer redeschiderea economiei americane

Nu sunt eu prea des de acord cu Trump, dar cred și eu că trebuie să redeschidem pe 15 mai„, a declarat doctorul Samir Farhat, șeful Unității de Urgență a New York Community Hospital, citat de The Telegraph.

Doctor Farhat, alături de mai mulți medici citați de publicația britanică, sunt de părere că situația actuală, în care numărul de noi cazuri a scăzut, justifică decizia de a redeschide economia. Farhat, medic specializat în pneumologie, este îngrijorat pentru cazurile de astm sever, atacuri de cord și atacuri cerebrale, care nu au mai ajuns la spital din cauza pandemiei și care nu beneficiază de îngrijire medicală în aceste momente.

Citeşte şi Nemţii vor să fie primii care obţin vaccinul împotriva coronavirus. Suma uriaşă alocată de guvernul de la Berlin

Doctorul Daniel Murphy, președintele Departamentului de Medicină de Urgență al spitalului St Barnabas din Bronx a tratat zeci de cazuri de Covid-19 și e de părere că reacția autorităților a fost dictată de o „frică nejustificată”, potrivit The Telegraph.

Covid-19 este ceva serios, dar teama este prea amplificată. Publicul trebuie să înțeleagă că marea majoritate a celor infectați își revin„, a scris doctorul Murphy. El spune că, după părerea sa, curba descendentă a început pe 7 aprilie și că a avut mai mult de-a face cu ceea ce el numește „cursul natural al epidemiei” și nu neapărat cu izolarea.