Doctorii ruşi din prima linie cedează în lupta cu COVID-19. Un al treilea medic s-a aruncat de la etaj

Alexander Şulepov era medic în oraşul Voronej, din Rusia, şi s-a plâns deseori în ultima vreme de condiţiile în care era forţat să lucreze, în ciuda faptului că fusese diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus.

04 mai 2020, 06:09
Doctorii ruşi din prima linie cedează în lupta cu COVID-19. Un al treilea medic s-a aruncat de la etaj

Alexander Şulepov (foto stânga) s-a aruncat pe fereastra de la etajul doi al salonului unde era internat, spitalul raional Novousmanskaya. El a suferit fracturi la craniu şi se află în stare foarte gravă, ptrivit presei locale.

Alexander Şulepov are 37 de ani şi este al treilea medic din Rusia care se aruncă de la etaj în ultimele două săptămâni. Anteriior, alte două doctoriţe s-au sinucis din aceleaşi motive, invocând presiunea intolerabilă la care sunt supuse, în contextul epidemiei de coronavirus.

Citeşte şi Vicepreşedintele Academiei Române: „Noul coronavirus corespunde în proporţie de 95% cu o armă biologică”

Anterior, Şulepov fusese chestionat de poliţie sub suspiciunea de a fi răspândit ştiri false în legătură cu dotările din spital în legătură cu lupta împotriva noului coronavirus, însă se pare că infactarea lui a fst cauzată tocmai de absenţa echipamentelor adecvate, relatează Daily Mail.

Alte doctoriţe s-au aruncat de la etaj

Într-un alt caz, dr. Natalya Lebedeva, în vârstă de 48 de ani, s-a aruncat de la etajul șase al unui spital din Moscova, după ce colegii săi a învinovățit-o de răspândirea coronavirusului la clinica din Star City, din apropierea capitalei Rusiei, un centrul de pregătire pentru cosmonauți. Ea fuse la rândul ei infectată cu COVID-19.

De asemena, dr. Elena Nepomnyashchaya (47 ani), mamă a doi copii, a suferit răni grave după ce s-a aruncat de la fereastra unui spital din Krasnoiarsk. Colegii au declarat că s-a plâns de o lipsă acută de echipamente de protecție personală pentru medici și asistente.