Doctorii, victime colaterale ale coronavirusului. În Franţa încă patru medici au murit, în Italia numărul a ajuns la 23

Numărul medicilor morţi în Franţa fin cauza coronavirus a ajuns la cinci, în ultimul bilanţ dat publicităţii de Ministerul Sănătăţii de la Paris raportându-se decesul a încă patru doctori, din cauza Covid-19.

24 mart. 2020, 06:00
Doctorii, victime colaterale ale coronavirusului. În Franţa încă patru medici au murit, în Italia numărul a ajuns la 23

Unul dintre doctori avea 66 de ani şi era ginecolog la Moulhouse, în apropiere de graniţa cu Elveţia şi Germania. El a contactat boala după ce i-a făcut o consultaţie unui pacient infectat. Alt doctor decedat avea 60 de ani şi era medic generalist la Saint-Avold, lângă Metz.

Citeşte şi Pandemie de coronavirus: Franţa înăspreşte interdicţiile. Ieşirile, la maxim 1 km de casă, timp de o oră, o singură dată pe zi

De asemenea, un medic de 70 de ani din Colmar şi altul de 68 de ani, din Trevenans, completează tabloul sinistru al morţilor înregistraţi în rândul salvatorilor.

Din păcate, situaţia din Franţa se întâlneşte şi în alte ţări ale lumii. Filipine a raportat duminică decesul a trei medici, iar în Italia, de la începutul pandemiei au murit cel puţin 23 de doctori din cauza Covid-19. Între ei şi Giuseppe Finzi, fost director al Spitalului din Parma, decedat la 63 de ani.