„Doctorul Dezastrului” anunță o criză fără precedent: ”Ce e mai rău acum urmează. Nu faceți credite lungi și economisiți”

Economistul care a prezis criza din 2008, Nouriel Roubini, a făcut un anunţ foarte sumbru. Urmează o recesiune „severă, lungă și urâtă”, care va afecta întreaga lume.

22 sept. 2022, 14:11
„Doctorul Dezastrului” anunță o criză fără precedent: ”Ce e mai rău acum urmează. Nu faceți credite lungi și economisiți”

Criza economică globală ar putea începe la finalul anului acesta și ar putea continua până la sfârșitul anului 2023, anunță Nouriel Roubini.

Citește și Dolarul american a trecut de 5 lei la cursul BNR din 22 septembrie 2022. Este cea mai mare valoare din istorie în faţa leului

Economistrul cunoscut ca și „Doctorul Dezastrului” din cauza prognozelor sale sumbre, a spus că cei care se așteaptă la o criză superficială în SUA ar trebui să se uite la șocurile negative de aprovizionare generate de pandemie, conflictul dintre Rusia și Ucraina și politica de toleranță zero a Chinei la Covid.

Nouriel Roubini nu se așteaptă la remedii de stimulare fiscală, odată ce lumea intră în recesiune, deoarece guvernele cu datorii prea mari „rămân fără gloanțe fiscale”.

În timpul crizei din 2008, gospodăriile și băncile au fost cel mai dur afectate. De data aceasta, el a spus că băncile și corporațiile din umbră, cum ar fi fondurile speculative, fondurile de capital privat și fondurile de credit vor fi extrem de afectate.

”Nu va fi o recesiune scurtă și superficială, va fi severă, lungă și urâtă”, a spus expertul.

În cazul unei recesiuni, Nouriel Roubini avertizează că bursele globale s-ar putea prăbuși cu 30%.

Citește și Litrul de motorină a scăzut sub 8 lei. Preţul carburanţilor la 22 septembrie 2022