Doctorul Michael Mosley, prezentator TV pentru BBC, a fost găsit mort pe o Insula Symi din Grecia

Autoritățile grecești au confirmat că trupul unui bărbat, despre care se crede că este doctorul britanic dispărut Michael Mosley, a fost găsit pe insula Symi. Mosley a dispărut după ce a plecat la o plimbare pe coasta insulei.
Mircea Filipescu
09 iun. 2024, 12:20
Doctorul Michael Mosley, prezentator TV pentru BBC, a fost găsit mort pe o Insula Symi din Grecia

Mosley, în vârstă de 67 de ani, a fost văzut ultima dată când a pornit într-o drumeție pe plaja St Nikolas de pe insula Symi, la ora 13:30, ora locală, miercuri. Soția sa, Dr. Clare Bailey, a dat alarma după ce el nu s-a întors până la ora 19:30. A fost lansată o operațiune de căutare și salvare pentru a-l găsi pe doctorul cunoscut pentru aparițiile sale în emisiunile The One Show și This Morning.

„A fost găsit în zona Ayia Marina”, a declarat viceprimarul insulei, Nikitas Grillas, pentru The Guardian. „Pot confirma că este el.”

Descoperirea a avut loc în a cincea zi a unei operațiuni masive de căutare pe cale aeriană, terestră și maritimă pentru a-l găsi pe prezentatorul TV și expertul în sănătate, care a popularizat postul intermitent și a conceput dieta 5:2.

Căutările au inclus poliția, pompierii, câini special antrenați, voluntari și o dronă. Poliția lucra pe ipoteza că Mosley ar fi putut fi afectat de căldură și a alunecat și a căzut, poate de la înălțime.

Citeşte şi: Doliu imens în presă, a murit la 53 de ani din cauza unui „cancer fulminant”

Mosley, un columnist pentru Daily Mail, a realizat o serie de documentare despre dietă și exerciții fizice, inclusiv emisiunea de pe Channel 4 „Michael Mosley: Who Made Britain Fat?”. A făcut parte și din seria BBC „Trust Me, I’m a Doctor”.

A trăit cu tenii în intestine timp de șase săptămâni pentru documentarul „Infested! Living With Parasites” pe BBC Four.

Mosley a fost, de asemenea, creditat pentru creșterea popularității dietei 5:2, care implică postul timp de două zile pe săptămână pentru a pierde în greutate. A fost numit jurnalist medical al anului de către Asociația Medicală Britanică în 1995.

Citeşte şi: O femeie din Indonezia, dată dispărută de familie, a fost găsită în interiorul unui piton uriaș: „Îmi pare rău pentru suferința prin care a trecut”