Doctorul Musta, despre pericolul valului patru: „Din păcate stăm rău la numărul persoanelor în vârstă, cu risc, care nu sunt vaccinate”

Doctorul Musta a făcut declarații la România TV despre valul patru al pandemiei de Covid-19. Acesta a precizat că un pericol major îl reprezintă populația în vârstă care nu este vaccinată.

21 iul. 2021, 22:27
Doctorul Musta, despre pericolul valului patru: „Din păcate stăm rău la numărul persoanelor în vârstă, cu risc, care nu sunt vaccinate”

Doctorul Musta a declarat la România TV că valul patru va fi mai ușor decât valul doi sau trei, deoarece o bună parte din populație este imunizată, fie prin intermediul vaccinului, fie datorită contractării bolii. Specialistul a atras atenția că populația în vârstă, care nu este vaccinată se află la risc crescut. El a mai menționat că doar 30% dintre cetățenii în vârstă sunt vaccinați, ceea ce înseamnă că restul de 70% sunt predispuși la contractarea virusului și la dezvoltarea unor forme periculoase de Covid-19, care vor necesita spitalizare.

„Sper că n-o sa fie chiar urgie și sperăm că al patrulea val va fi mai ușor decât valul doi și trei pentru că o parte suntem vaccinați și că între timp anumite persoane au trecut prin boală. Din păcate stăm rău la numărul persoanelor în vârstă, cu risc, care nu sunt vaccinate, 30% din aceste persoane sunt vaccinate, în cazul categoriilor cu risc, formele severe de boală sunt în cazul categoriilor cu risc, ceea înseamnă că vor trebui spitalizate și vor creea presiune în sistemul de spitalizare”, a afirmat Virgil Musta.

Doctorul Musta: „Vaccinul nu protejează complet, însă protejează împotriva formelor severe”

Specialistul a mai precizat că țările precum Anglia deși au un număr foarte crescut de persoane infectate, există doar 60 de morți pe zi din cauza virusului, fapt datorat vaccinării cetățenilor.

„Bubuie în toate țările în care turismul este foare dens. Londra, Anglia, este un pol în care se întâlnesc persoane care circulă în intreaga lume. Problema nu este foarte mare, din acest motiv au luat decizia de a nu opri măsurile de relaxarea deși au 50.000 de cazuri și doar 60 de morții pe zi datorită faptului că s-au vaccinat. Vaccinul nu protejează complet, însă protejează împotriva formelor severe.

Pe moment nu este cazul de măsuri severe, din cauza că rata este foarte mică, însă dacă vor crește cazurile de infectare se vor lua măsuri de restricționare a anumitor activități.” a mai adăugat medicul.