Doctorul Virgiliu Stroescu demolează mituri alimentare: „Cea mai mare idioţenie e să bei cafeaua dimineaţa”

Medicul Virgiliu Stroescu îi îndeamnă pe români să nu mai facă această greşeală. El explică de ce nu este bine să consumăm cafea de dimineaţă. A venit şi cu o alternativă.

15 ian. 2024, 21:25
Doctorul Virgiliu Stroescu demolează mituri alimentare: „Cea mai mare idioţenie e să bei cafeaua dimineaţa”

Medicul Virgiliu Stroescu spulberă una din cele mai mari plăceri ale românilor. Acesta spune că o ceașcă de cafea dimineața este similară biciurii organismului și că acesta este stresat și obligat să consume din resursele pe care le are.

Motivul pentru care trebuie să adaugi sare în cafea. Trucul oferit de Dr. Mihail, când se adaugă preţiosul condiment

„Un cal e obosit. Merge, merge și poate chiar cade jos. Ce să faci ca să îl trezești. Cumperi un bici și dai în el. Biciul dă energie calului? Nu îi dă energie, îi fură rezervele, că el are rezerve, dar nu e timp. Dacă bei cafea, ea scoate rezervele, ti se pare că ești grozav, da le ai consumate.

Te scoli dimineața obosit, bei o cafea, ai energie, nu mai ai nici poftă de mâncare. După două ore cazi lat. Nu aveți ceva de mâncare. Cea mai bună hrană energetică dimineața is cerealele”, explică Stroescu.

Mihaela Bilic, despre cafea: “E o comoară pentru organism, are și zero calorii”

Cu o reputație solidă în domeniul nutriției și un număr impresionant de fani, Mihaela Bilic este pentru mulți o sursă de inspirație în ceea ce privește un stil de viață sănătos și echilibrat. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, nutriționista a împărtășit cu comunitatea ei de urmăritori un secret aparent prețios pentru menținerea energiei și sănătății. L-a numit alimentul care stimulează toate organele.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic a dezvăluit că a primit boabe de cafea de la Moș Nicolae și le consideră a fi o veritabilă comoară pentru organism. Nutriționista afirmă că aceste boabe de cafea reprezintă pura formă de energie pentru corpul uman și au capacitatea de a stimula toate organele, reducând în același timp senzația de foame.

„Vreți să știți ce am primit de Moș Nicolae? Energie pentru tot anul… cu zero calorii!! Bobul de cafea este magic, stimulează toate organele și sistemele, ne face mai deștepți și taie și apetitul. Profitați!”, a scris Mihaela Bilic în postarea sa.  Mihaela Bilic încurajează comunitatea sa de fani să profite de beneficiile oferite de boabele de cafea, subliniind că acestea nu aduc doar energie, ci au și impact pozitiv asupra sănătății generale.

De ce să nu bei niciodată cafeaua în a doua parte a zilei. „Crește riscul de a face boli cardiovasculare”

Studiile efectuate în domeniu arată că boabele de cafea au multiple beneficii pentru sănătate. Ele contribuie la reducerea riscului de apariție a unor afecțiuni grave precum cancerul, Alzheimer sau Parkinson. În plus, boabele de cafea joacă un rol semnificativ în menținerea unei greutăți corporale ideale, prin reducerea apetitului și implicit a frecvenței meselor.

Mihaela Bilic, veste bună pentru iubitorii de cafea

De ce e bună cafeaua pentru organism

Pe lângă aceste aspecte, consumul moderat de cafea poate contribui la prevenirea bolilor de inimă. Persoanele care includ cafeaua în dieta lor sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, conform unor studii de specialitate. Cofeina din cafea duce la creșterea nivelului de energie, iar un studiu a descoperit că cei care consumă cafea obosesc mai greu în timpul exercițiilor fizice cu până la 12%.

Este important de menționat că, în ciuda beneficiilor evidente, consumul de cafea trebuie să fie moderat, evitând excesele care pot avea efecte adverse.

Cafeaua poate aduce multiple beneficii, contribuind la menținerea echilibrului și vitalității pe parcursul întregului an. Unele studii au constatat că consumul de cafea ar putea fi asociat cu un risc mai mic de depresie. Conform unui șir de șapte studii, fiecare ceașcă de cafea consumată zilnic de către oameni a fost legată de un risc cu 8% mai mic de depresie.

Un alt studiu a constatat că consumul a cel puțin patru cești de cafea pe zi a fost asociat cu un risc semnificativ mai mic de depresie, în comparație cu consumul a doar o ceașcă pe zi.

Alte cercetări arată că cu cât oamenii consumă mai multă cafea, cu atât scade riscul de deces cauzat de boala cronică a ficatului. Consumul unei cești de cafea pe zi a fost asociat cu un risc cu 15% mai mic, în timp ce consumul a patru cești pe zi a fost legat de un risc cu 71% mai mic.