DOCUMENT BOMBĂ! Procurorul sancţionat de poliţişti şi-a luat revanşa. Cum i-a amendat pe oamenii legii cu câte 5.000 DE LEI

Ordonanța prin care procurorul Mihai Laurenţiu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, a amendat doi polițiști, după ce aceștia l-au sancționat în trafic, a fost publicată și dezvăluie argumente incredibile ale magistratului.

18 nov. 2018, 14:52

Procurorul susține că cei doi agenți ar fi putut să îi dea un avertisment și nu o amendă de 2.175 de lei. De asemenea, a mai precizat în ordonanță că mașina pe care o conducea înainte de a fi amendat de cei doi polițiști avea ITP-ul expirat de „doar câteva zile”, iar el nici nu cunoștea acest detaliu, deoarece autovehiculul nu este înmatriculat pe numele lui. În plus, procurorul a menționat că polițiștii s-au prevalat de o dispoziție legală care „intrase în vigoare de numai câteva săptămâni”.

Poliţişti amendaţi după ce au oprit un procuror care conducea o maşină cu ITP expirat. VIDEO

Magistratul a adăugat că agenții rutieri au reținut plăcuțele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare, eliberând o dovadă fără drept de circulație și aplicând magistratului, pe lângă 4 puncte de penalizare, sancțiunea menționată, de 2.175 de lei.

Procurorul a precizat că după ce a primit amenda de la cei doi polițiști, el nu și-a putut continua drumul către Parchet, aflându-se la 25 de kilometri distanță. Astfel, el nu a mai ajuns la ședințele de judecată, unde ar fi trebuit să fie prezent ca procuror judiciar.

„Următoarele abateri săvârșite în cursul procesului penal se sancționează cu amendă judiciară de la 500 de lei la 5.000 de lei: a. împiedicarea în orice mod a exercitării, în legătură cu procesul, a atribuțiilor care revin organelor judiciare, personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, experților desemnați de organul judiciar în condițiile legii, agenților procedurali, precum și altor salariați ai instanțelor și parchetelor”, se arată în ordonanță, fiind citat articolul 283, alineatul 4, litera a, din Codul de procedură penală.

Procurorul a menționat în ordonanță că cei doi polițiști nu l-au condus la Parchet, deși se îndreptau către Slobozia. Acesta a mai menționat în ordonanță că i-a filmat pe cei doi polițiști cu telefonul său mobil și că a depus o plângere împotriva lor, pentru lipsire de libertate, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. În plus, a precizat că va depune plângere contravențională împotriva amenzii pentru viteză lipsă ITP.

Polițiștii amendați cu câte 5.000 de lei de procuror, după ce l-au sanționat în trafic, au cerut anularea sau reducerea cuantumului acestei sancțiuni la Judecătoria Slobozia.

Sursă document: ziarulincomod.ro.