Hidroelectrica SA, înființată în anul 2000, ca urmare a reorganizării Companiei Naționale de Electricitate CONEL, este principalul producător de energie electrică din România și principalul furnizor de servicii de sistem din România, cu un rol esențial în securitatea Sistemului Energetic Național (SEN).
Societatea deține și exploatează 188 de centrale hidroelectrice și microhidrocentrale, cu o capacitate totală instalată de producere a energiei hidroelectrice de aproximativ 6,3 GWh și un parc eolian cu o putere instalată totală de 108 MW.
Remunerația lor este compusă dintr-o componentă fixă, una variabilă, precum și alte forme de bonusare, fiind în valoare de 38.462 de lei pe lună. Pe lângă acest lucru, beneficii de 150 de lei/salariat, cu ocazia zilei de naștere, dar și diverse sume de 8 Martie, 1 Iunie și Crăciun.
Citește și : Concedieri 2025. 100.000 de bugetari sunt angajaţi pe pile şi ar putea fi disponibilizaţi
Mai mult, angajații beneficiază și de decontarea ochelarilor de vedere, precum și de decontarea transportului între domiciliu și locul de muncă, de ajutoare de deces pentru salariat și pentru membrii de familie ai acestuia, precum și de tichete de masă în valoare de 40 de lei pe zi lucrătoare.
În plus, angajații primesc și prime și bonusuri pentru performanță, premii pentru competiții interne sau componenta salarială variabilă, pentru funcțiile de top management și se acordă între patru și șase salarii brute de bază, o dată pe an.
Membrii Directoratului au fost numiți pe 7 noiembrie 2023, pentru un mandat de patru ani, după cum urmează: Karoly Borbely – președinte, Marian Fetița, Ianăș Rădoi, Bogdan Nicolae Badea și Radu Ioan Constantin – membri, conform Focus Press.
Karoly Borbely este un important lider al UDMR, fost ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației în Guvernul Tăriceanu. Acesta ocupă funcția de președinte încă din noiembrie 2023. A ocupat anterior funcții de conducere în companii precum Orange România Communications, Telekom România Communications și Hidroelectrica, unde a fost Director de Strategie și Afaceri Corporative (2015 – 2017) și membru în Consiliul de Supraveghere (2017 – 2023). În această ultimă calitate, a coordonat Comitetul de IPO care a dus la listarea istorică a Hidroelectrica, în 2023. Karoly Borbely are o carieră extinsă în administrația publică, ocupând funcții de secretar de stat la Departamentul Energiei și Ministerul Economiei, precum și pe cea de ministru al Comunicațiilor și Informație.
Marian Fetița face parte din echipa companiei din anul 2002. Între 2014 și 2023, a ocupat funcția de Manager al Departamentului de Contabilitate. Anterior, în perioada 2009 – 2014, a fost director economic al sucursalelor Vâlcea și Slatina din cadrul Hidroelectrica. Este licențiat în Economie și are un masterat în Analiză financiară și evaluare, ambele la Academia de Studii Economice din București. Este, de asemenea, membru al Camerei Consultanților Fiscali și al CFA Institute, ceea ce îi conferă o expertiză solidă în domeniul financiar și fiscal.
Ianăș Rădoi a fost, în perioada 2015 – 2023, inginer-șef la Uzina Hidrocentrale Caransebeș. Anterior, a deținut funcții de conducere și de execuție, precum șef centrală hidroelectrică și inginer în cadrul Biroului tehnic și al dispeceratului hidroenergetic.
Citește și : Ajutor de la stat de 700 de lei pentru aceşti români. Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a primi banii
Bogdan Nicolae Badea este membru în Directoratul Hidroelectrica din noiembrie 2023, după ce a ocupat funcția de președinte al Directoratului, între 2017 și 2023. Sub conducerea sa, Hidroelectrica a realizat investiții de peste 1,37 miliarde de lei și a devenit o companie orientată pe proiecte. Cu o experiență vastă în domeniul energiei, a ocupat funcții-cheie în companii precum OMV Petrom, Rompetrol, Electrica și Enel. De asemenea, a fost secretar de stat în Ministerul Economiei și Ministerul Energiei, și este activ în organizații profesionale de prestigiu din domeniul energetic.
Radu Ioan Constantin și-a început cariera în cadrul Hidroelectrica în 2008, unde a acumulat 16 ani de experiență profesională. Acesta a ocupat poziții de conducere și a contribuit la dezvoltarea segmentelor comerciale strategice, în special în zona de trading și furnizare, sprijinind consolidarea poziției de lider a companiei pe piața de energie. A fost membru în comisiile de pregătire și finalizare a listării Hidroelectrica la bursă și a reprezentat compania și Ministerul Energiei în calitate de expert și martor în procese de arbitraj internațional la Centrul Internațional de Soluționare a Diferendelor Referitoare la Investiții (ICSID), în Paris și Luxemburg, demonstrând o expertiză solidă în aspecte comerciale și juridice de nivel internațional.
salarii-hidroelectrica