Titularizare 2019. Un alt ordinul semnat de Andronescu a fost întors de la publicarea în Monitorul Oficial

Ecaterina Andronescu a vrut să modifice pentru a doua oară într-o lună calendarul examenelor de titularizare. Proces important pentru profesori, titularizarea este examenul de angajare într-o școală. După ce a fost zguduit de scandalul “titularizării pe 253” – când Andronescu a permis ca profesorii să fie puși pe drumuri de o metodologie care încălca decizia Curții Constituționale -, procesul de angajare în școală a trecut la limită pe lângă o nouă modificare a calendarului.

15 mai 2019, 11:44

Ordinul nr. 3996 a fost semnat de Ecaterina Andronescu în urmă cu 2 zile, dar retras în cele din urmă de la publicarea în Monitorul Oficial. Ordinul, care tratează procesul de titularizare, a fost făcut public de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” (FSE Spiru Haret).

Citeşte şi Titularizare 2019: Calendarul de titularizare actualizat şi lista profesorilor titulari cu cereri de pretransfer, pe fiecare judeţ

În ordinul nr. 3996 din 13 mai 2019 semnat de ministrul Ecaterina Andronescu și apoi retras, după cum a declarat aceasta, erau prevăzute două mari tipuri de schimbări:

prima parte a ordinului retras viza politica de GDPR și spune că „ștergerea de pe pagina de Internet a Ministerului Educației Naționale și a inspectoratelor școlare a informațiilor ce conțin date cu caracter personal referitoare la etapele de mobilitate a personalului didactic (…) se realizează după împlinirea termenului de 4 ani de la data afișării. Afișarea în format letric a informațiilor ce conțin date cu caracter personal la avizierul unităților de învățământ se realizează pe o perioadă de o lună.”
a doua parte viza amânarea înscrierii la titularizare, a probelor orale și a inspecțiilor la clasă, precum și a altor date din calendarul de titularizare 2019

Mai multe detalii pe edupedu.ro.