Dodon a reuşit să strângă semnături suficiente pentru o declaraţie împotriva unirii cu România

Publicat: Miercuri, 07 Februarie 2018 12:15 // Actualizat: Miercuri, 07 Februarie 2018 12:32 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat, miercui, că 53 de primării au semnat declaraţii ”pro-statalitate” şi împotriva unirii cu România, adăugând că vor fi sute de localităţi care se vor alătura acestui demers, relatează Unimedia.info.

"Cei care au vrut să testeze cât de patrioţi şi statalişti pot fi moldovenii, acum pot vedea rezultatele. În mai putin de 24 de ore, majoritatea consilierilor din peste 50 de primării au semnat declaraţii pro-statalitate şi anti-unire. În fiecare zi, numărul acestora va tot creşte şi creşte, sute de localitati vor semna declaraţii în sustinerea statalităţii Republicii Moldova. Moldova are demnitate, Moldova are viitor! Ideologii unionişti au obţinut exact inversul la ce şi-au propus. În loc de unire, vor primi patriotism pentru Moldova”, a scris Dodon pe Facebook.

”Cu excepţia câtorva aleşi locali rătăciti sau cumpăraţi cu bani, restul cetăţenilor se opun categoric oricărei declaraţii sau acţiuni unioniste. Unionismul este nu doar anticonstituţional şi penal. Unionismul este expresia umilinţei naţionale şi a trădării de ţară. Regret că unii au căzut pradă acestei molime ideologice", a adăugat Dodon.

În ultimele două săptămâni, 12 localităţi din Republica Moldova au semnat o declaraţie simbolică de unire cu România, aspect ce a atras nemulţumirea preşedintelui Republicii Moldova.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 feb 13:36
Răspunde | Votează email 1 email
Gheorghe Damian
Cu ce drept a ajuns RSS Moldoveneasca, o bucata ciopartita de Basarabie, sa-si asume numele de Republica Moldova si implicit, in mod abuziv, samavolnic, Istoria Moldovei. Ceea ce nu a indraznit Stalin, a reusit o sleachta de neobolsevici. Exista inca un caz asemanator in Europa: Republica Macedonia si provincia Macedonia Din Grecia. Grecii macedoneni au luptat si au castigat. Noi moldovenii din Romania si romanii moldoveni din asa zisa Republica Moldova privim ca niste necuvantatoare cum ne sunt terfelite NUMLE si ISTORIA de niste naimiti fara glagorie si dragoste de neam.
1
EUR
4.8433
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H