Doi adolescenţi şi un adult au murit într-o avalanşă. Profesorul lor de sport a fost condamnat la 2 ani de închisoare

Doi adolescenţi şi un adult şi-au pierdut viaţa într-o avalanlşă, în Alpi. Profesorul de sport care îi însoţea a fost acuzat de "omucidere involuntară" şi condamnat, la Grenoble, la 2 ani de închisoare, între care unul cu suspendare.

04 dec. 2018, 17:18
Doi adolescenţi şi un adult au murit într-o avalanşă. Profesorul lor de sport a fost condamnat la 2 ani de închisoare

Tragedia din Alpi s-a produs în ianuarie 2016, într-o staţiune de schi, din Isere, unde o avalanşă i-a ucis pe cei doi adolescenţi şi pe un adult de origine ucraineană. 

Găsit vinovat de „omucidere involuntară”, profesorul de schi a fost condamnat la 2 ani de închisoare, între care unul cu suspendare şi la daune-interese pentru familiile victimelor, potrivit 7sur7.be. 

Tragedia s-a petrecut în 13 ianuarie 2016, iar acum au fost publicate rezultatele cercetărilor în acest caz. Astfel s-a aflat că Michel A., profesor de Educaţie Fizică şi Sport, a mers cu un grup de elevi, între care se aflau şi cei doi elevi care au fost ucişi de avalanşă  pe o pistă „neagră”, închisă, din staţiunea Doi Alpi.

În data de 13 ianuarie 2016, doi liceeni şi un ucrainean de 46 de ani au fost găsiţi morţi după ce au fost loviţi de o avalanşă ce s-a produs instantaneu pe o porţiune de drum interzisă, dar pe care instructorul de ski a ignorat-o în ciuda avertizărilor scrise în mai multe limbi străine, care avertizau că acea zonă interzisă prezintă pericol de producere a avalanşelor.