Doi ani de la moartea lui Ionuţ, băieţelul sfâşiat de maidanezi. Vinovaţii nu au fost găsiţi

Se împlinesc doi ani de la moartea lui Ionuţ, băieţelul omorât de maidanezi lângă Parcul Tei din Capitală. Nici până acum nu s-a stabilit cine este vinovat de tragedie. Cazul este încă pe masa instanţei, judecătorii au dat în luna mai o decizie care nu este definitivă. Ei au decis ca familia lui Ionuţ să primească despăgubiri în valoare de 2,4 milioane de euro, însă motivarea sentinţei întârzie să apară.

02 sept. 2015, 09:45
Doi ani de la moartea lui Ionuţ, băieţelul sfâşiat de maidanezi. Vinovaţii nu au fost găsiţi

Nenorocirea a avut loc pe 2 septembrie 2013. Ionuţ Anghel, în vârstă de 4 ani, şi fratele său cu doi ani mai mare, Andrei, au ieşit din Parcul Tei, printr-o zonă neîngrădită, scăpând de sub ochii bunicii care îi supraveghea. Cei doi copii au ajuns pe un domeniu privat, acolo unde micuţul Ionuţ a fost sfârtecat de o haită de câini, chiar sub privirile neputincioase şi înspăimântate ale fratelui său mai mare, potrivit România TV.

Deşi au trecut doi ani de la moartea copilului, nimic nu le alină durerea părinţilor. „Încă nu pot să accept aşa ceva. Este greu şi niciodată nu voi putea să accept ce s-a întâmplat”, a spus Valentin Anghel, tatăl băiatului.

Drama familiei Anghel a revoltat întreaga Românie şi a împărţit Capitala în două tabere: cei care susţineau eutanasierea maidanezilor şi iubitorii de animale care propuneau sterilizarea ca soluţie unică. Imediat după tragedie au fost capturaţi peste 35.000 de câini, dintre care unii au fost eutanasiaţi, iar alţii adoptaţi sau duşi în adăpostori.

Părinţii lui Ionuţ şi-au dorit ca sfârşitul şocant al băiatului lor să nu fi fost în zadar. „Poate că ăsta a fost rolul lui, să schimbe ceva în România. Sper ca moartea celui mic să nu fi fost în zadar”, a mai spus Valentin Anghel.

De când „legea lui Ionuţ”, aşa cum a fost numită, a intrat în vigoare, numărul bucureştenilor muşcaţi de câini a scăzut.

CITEŞTE ŞI: Bărbat atacat de o haită de maidanezi într-un parc