Doi bărbaţi au fost împuşcaţi la Iaşi. Agresorul a fost reţinut

Două persoane au fost transportate, în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce au fost împuşcate de către un tânăr de 32 de ani, care a fost dus la audieri, potrivit poliţiştilor.

24 iun. 2019, 05:49
Doi bărbaţi au fost împuşcaţi la Iaşi. Agresorul a fost reţinut

 UPDATE. Bărbatul care duminică seara a împuşcat două persoane din localitatea Tabăra, una dintre ele fiind transportată în stare gravă la un spital din Iaşi, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi, Mihaela Apostol, a declarat luni că bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a încercat să îl omoare pe tatăl fostei prietene.

„Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi a infracţiunii de uz de armă letală fără drept, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă”, a precizat Mihaela Apostol.

Potrivit sursei citate, conflictul dintre tânăr şi tatăl fostei iubite a fost declanşat pe fondul consumului de alcool, dar şi al unor neînţelegeri mai vechi. În drum spre casă, tânărul a mai împuşcat un consătean, care i-a ieşit în drum.

„În seara zilei de 23 iunie 2019, în jurul orei 22,30, inculpatul Sorin Chiriac, în vârstă de 32 de ani, s-a deplasat la locuinţa fostei prietene din satul Tabăra, comuna Bivolari. Pe fondul de băuturi alcoolice şi ca urmare a unor neînţelegeri anterioare inculpatul a executat două focuri cu armă letală în direcţia tatălui acesteia, în vârstă de 50 de ani, provocându-i leziuni la nivelul arterei femurale drepte, care i-a pus în primejdie viaţa. Ulterior, în drum spre casă, inculpatul a executat un foc de armă în direcţia altui consătean, în vârstă de 31 de ani, căruia i-a produs leziuni la nivelul labei piciorului stâng, fără a-i pune în primejdie viaţa”, a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi.

Cele două victime au fost transportate în noaptea de duminică spre luni la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Tatăl fetei a suferit un şoc hemoragic. El prezenta plagă prin împuşcare la nivel inghinal drept cu hematom format şi leziune de arteră femurală. Mai avea două plăgi în coapsa dreaptă. A fost intubat şi ventilat mecanic şi dus în sala de operaţie a Clinicii de Chirurgie Vasculară iar ulterior transferat la Clinica de Terapie Intensivă. Cea de-a doua victimă a fost internată la rândul său la Spitalul „Sf. Spiridon”, din cauza unei plăgi prin împuşcare la antepicior, starea sa fiind stabilă.

Medicul Ovidiu Popa de la UPU Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi a declarat presei că, în localitatea Tabăra din comuna Bivolari, două persoane au fost împuşcate.

„Un bărbat în vârstă de 52 de ani era împuşcat în partea superioară a piciorului, fiindu-i atinsă artera femurală. Era în şoc hemoragic. Echipajul de pe autospeciala de Terapie Intensivă Mobilă l-a intubat şi dus direct în sala de operaţie a Clinicii de Chirurgie a Spitalului Sfântul Spiridon. Cea de-a doua persoană, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a fost împuşcată în picior, rana nepunându-i viaţa în pericol”, a precizat Ovidiu Popa.

La faţa locului au fost trimise şi echipaje ale Poliţiei.

„Am fost sesizaţi de serviciul de urgenţă 112 cu privire la faptul că, pe raza comunei Bivolari, un bărbat de 32 de ani a împuşcat doi bărbaţi, unul de 52 de ani, un altul de 31 de ani. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii de tentativă la omor, lovire sau alte violenţe, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Ioana Buştiuc.