Doi bărbaţi au fost reţinuţi de Poliţie, fiind suspectaţi că au vânat ilegal mai mulţi mistreţi

Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti sub acuzaţia de braconaj, ei fiind bănuţi că ar fi vânat ilegal mai mulţi mistreţi, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, Maria Carp.

17 mart. 2018, 11:56
Doi bărbaţi au fost reţinuţi de Poliţie, fiind suspectaţi că au vânat ilegal mai mulţi mistreţi

Reţinerea celor doi bărbaţi, un tânăr de 20 de ani şi concubinul mamei sale, în vârstă de 49 de ani, a avut loc în urma unor percheziţii pe care poliţişti de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, le-au efectuat, vineri, la locuinţa acestora.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că doi bărbaţi, de 20, respectiv 49 de ani, au efectuat în perioada noiembrie 2017 – martie 2018 mai multe acte de braconaj pe fondul de vânătoare din extravilanul comunei Suharău. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor patru arbalete şi 13 săgeţi cu vârf metalic, pentru care persoanele în cauză nu aveau certificat de deţinător”, a afirmat Carp, potrivit Agerpres.

În timpul percheziţiilor, în locuinţă, au fost identificate două pungi cu carne şi un cap de porc mistreţ, acestea fiind predate Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani.

Cei doi bărbaţi au fost urmează să fie prezentaţi, sâmbătă, instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Potrivit Poliţiei, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 4.000 de euro.