Doi bărbaţi au murit la locul de muncă. Unul din cauze naturale, iar celuilalt hainele i-au fost prinse în utilajul la care lucra

Doi bărbaţi au murit la locurile de muncă. Unul din cauze naturale, iar altuia hainele i-au fost prinse în utilajul la care lucra

22 nov. 2019, 07:37
Doi bărbaţi au murit la locul de muncă. Unul din cauze naturale, iar celuilalt hainele i-au fost prinse în utilajul la care lucra

Primul bărbat a murit după ce hainele i-au fost prinse în utilajul la care lucra într-o societate de prelucrare a lemnului din Vatra Dornei, scrie monitorulsv.ro. Bărbatul a fost găsit lângă uilaj, o pendulă de tăiat lemne de foc.

În timp ce tăia niște lemne de foc la respectivul utilaj, bara de angrenat valțuri i-a prins articolele de îmbrăcăminte, pe care le-a înfășurat pe corp, până în zona gâtului, cel mai probabil sugrumându-l pe bărbat.

Anchetatorii au anunțat Centrul de Medicină Legală Câmpulung Moldovenesc, pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzelor producerii decesului. Cercetările se desfășoară în continuare în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Mort la muncă, după ce și-a anunțat colegii că se simte rău

Al doilea deces a avut loc la o stație de pompare a apei potabile din comuna Frătăuții Noi. Adrian Dulca, un bărbat de 52 de ani din Rădăuți, a fost găsit în curtea societăţii unde lucra, întins pe sol, cu fața în sus și inconștient. Cei care au instrumentat cazul de deces au constatat faptul că bărbatul efectuase serviciul de noapte, iar în jurul orei 06.00 a dimineții le-a spus colegilor de serviciu că se simte rău.

În jurul orei 06.30, el a fost găsit de colegi în curte, aceștia solicitând intervenția unei ambulanțe la fața locului. Echipajul medical a constatat decesul bărbatului, care în ultima perioadă acuzase dureri în zona pieptului și fusese diagnosticat cu probleme cardiace.

Cadavrului nu prezenta urme de violență și a fost anunțat Centrul de Medicină Legală Rădăuți, pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzelor producerii decesului. Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.