Doi bărbaţi bănuiţi de furtul unor sume de bani din autoturisme de lux, reţinuţi de Poliţie

Doi hoți care au dat nenumărate jafuri în sectorul 1 al Capitalei au fost prinși. Indivizii erau experimentați în furtul din autoturisme de lux. Unul dintre ei a fost prins la vamă când încerca să fugă din țară.

07 aug. 2022, 17:08
Doi bărbaţi bănuiţi de furtul unor sume de bani din autoturisme de lux, reţinuţi de Poliţie

Poliţiştii au găsit asupra acestuia suma de 12.000 de euro și sisteme electronice de bruiaj cu ajutorul cărora reușea să deschidă mașinile milionarilor.

Sâmbătă, 6 august, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele a doi bărbați, într-un dosar penal privind furtul unor sume de bani din autoturisme, în Sectorul 1.

Cercetările au fost declanșate la data de 27 octombrie 2021, când polițiști din cadrul Secției 1 au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că din autoturismul parcat, la o adresă din Sectorul 1, i-au fost sustrași 15.000 de lei.

Citeste si Hairstylistul vedetelor a fost jefuit la sala de fitness. I s-au furat aproximativ 60.000 de lei. Presupuşii autori ai furtului, reținuți

De asemenea, la data de 13 aprilie 2022, la nivelul Secției 2 Poliție se înregistra plângerea unei persoane care reclama faptul că, din autoturismul său, parcat la o adresă din același sector, persoane necunoscute i-au sustras 11.500 de lei.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că ambele fapte ar fi fost săvârșite de doi bărbați, unul dintre ei cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

Doi bărbaţi bănuiţi de furt din autoturisme de lux, reţinuţi de Poliţie

Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 27 octombrie 2021, în jurul orei 13.00, în timp ce unul dintre bărbați ar fi urmărit persoana vătămată, bărbatul cunoscut cu preocupări de natură infracțională ar fi pătruns în autoturismul acesteia, prin folosirea unor chei potrivite sau mincinoase, iar din topedou ar fi sustras 15.000 lei.

De asemenea, în cursul acestui an, la data de 13 aprilie, în jurul orei 17.30, același bărbat ar fi pătruns în interiorul altei mașini, din același sector, de unde ar fi sustras 11.500 de lei.

Citeste si Hoţi români arestați în Hawaii. Vindeau bijuterii false pe post de obiecte rare și valoroase

Tot din cercetările efectuate, a reieșit faptul că bărbatul cunoscut cu preocupări de natură infracțională ar fi condus un autoturism, pus la dispoziție de celălalt bărbat, fără a poseda permis de conducere.

Astfel, în cursul zilei de ieri, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele celor doi, bărbatul cunoscut cu preocupări de natură infracțională fiind depistat la un punct de trecere a frontierei.

Cei în cauză au fost conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, iar instanța a dispus arestarea acestora pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, furt calificat, complicitate la furt calificat și conducere fără permis, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.