Doi bărbaţi care au încercat să spargă o locuinţă din Sectorul 3 au fost reţinuţi de poliţie

În jurul orei 10.30, vineri, în baza unei înţelegeri prealabile cu bărbatul de 46 de ani, care l-a transportat cu maşina la adresa din sectorul 3 şi care i-a asigurat paza locului pentru a nu fi surprins, bărbatul de 45 de ani ar fi încercat să pătrundă în interiorul apartamentului cu scopul de a sustrage bunuri.

16 ian. 2021, 12:09
Doi bărbaţi care au încercat să spargă o locuinţă din Sectorul 3 au fost reţinuţi de poliţie

Doi bărbaţi, unul de 45 de ani şi un altul de 46 de ani au fost reţinut de către poliţişti, după ce au încercat să spargă o locuinţă din Sectorul 3. Cei doi sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

„Vineri, poliţişti din cadrul  Secţiei 12 Poliţie  au fost sesizaţi  de către o femeie, prin sistem 112,  cu privire la faptul că, în jurul orei 10.30,  în timp ce se afla la domiciliu, două persoane necunoscute au încercat să pătrundă în locuinţă, iar în momentul când au auzit zgomote în interior, au părăsit zona cu un autoturism inscripţionat în regim de taxi.

În urma activităţilor investigativ-operative, autoturismul în cauză a fost depistat în trafic, la scurt timp, pe un bulevard  din sectorul 3. Ocupanţii, doi bărbaţi, de 45, respectiv 46 de ani, ambii cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională pe linia furturilor din locuinţe, au fost imobilizaţi şi conduşi pentru audieri la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 3”, arată un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei citat de News.ro.

Doi bărbaţi care au încercat să spargă o locuinţă din Sectorul 3 au fost reţinuţi de poliţie

„Faţă de cei doi bărbaţi s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore. Cercetările sunt continuate  de către Serviciul  de Investigaţii Criminale Sector 3,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă  la  furt calificat, respectiv complicitate la tentativă la furt calificat cu cei în cauză în stare de arest preventiv”, mai transmite sursa citată.

Poliţia Capitalei precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citeşte şi: Carantină într-o comună din Ilfov. Măsura a intrat în vigoare în această dimineață

 


loading...