Doi bărbaţi din Arad au fost amendaţi cu 7.500 de lei după ce au vrut să vândă un pui de leu ca animal de companie

Publicat: Luni, 27 August 2018 17:41 // Actualizat: Luni, 27 August 2018 17:41 // Sursa: romaniatv.net

Două persoane din judeţul Arad au fost amendate cu 7.500 de lei de Garda de Mediu, după ce au fost prinse de poliţiştii din Timişoara când încercau să vândă un pui de leu ca animal de companie, fără a avea documente legale pentru acesta. Puiul de leu, în vârstă de două-trei săptămâni, a fost predat Grădinii Zoologice din Timişoara, pentru a fi îngrijit.

Foto: washingtonpost.com

Potrivit reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), comisarii GNM - CJ Timiş au fost înştiinţaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de către Poliţia Judeţeană Timiş, că poliţiştii au prins, în zona Ştrandului Termal din Timişoara, doi cetăţeni din judeţul Arad care aveau spre vânzare un pui de leu pentru care nu deţineau documente de provenienţă.

Astfel, comisarii GNM au făcut un control şi au constatat că persoanele respective deţineau ilegal exemplarul din specia sălbatică leu (specia Panthera leo, familia Felidae), acestea neputând prezenta documente de provenienţă, transport şi comercializare pentru acesta.

"Pentru această faptă, comisarii GNM au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 7.500 lei, potrivit art. 53, lit.k, din OUG 57/2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice", arată sursa citată.

Puiul de leu, în vârstă de aproximativ două-trei săptămâni, a fost preluat de poliţişti şi încredinţat Grădinii Zoologice din Timişoara, unde se află sub supravegherea şi îngrijirea personalului de specialitate.

Angajaţii de la Zoo l-au botezat Paco, de la "pacoste", deoarece puiul de leu este o provocare pentru ei, mai ales că parcul din Timişoara nu deţine feline de acest fel.

Puiul de leu cântăreşte aproape opt kilograme.

"Trebuie hrănit la două-trei ore. Pe lângă lapte i-am mai suplimentat dieta cu carne de piept de pui, bucăţi micuţe. E puţin chin pentru că leii stau aproape doi ani împreună cu mama şi să-l desparţi la două-trei săptămâni e chiar o cruzime", a declarat Claudiu Chira, directorul Grădinii Zoologice Timişoara.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi animal de companie Arad pui de leu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7480
RON
19 Feb
noapte 2 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H