Doi bărbaţi, prinşi de poliţişti în timp ce încercau să cumpere legume cu bani falşi

Doi bărbaţi din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, au fost prinşi de poliţiştii doljeni în timp ce încercau să cumpere legume de la producători agricoli din comuna doljeană Dobreşti plătind cu bani falşi, realizaţi "pentru uz cinematografic".

20 oct. 2015, 20:26
Doi bărbaţi, prinşi de poliţişti în timp ce încercau să cumpere legume cu bani falşi

Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Dobreşti i-au depistat, pe un teren agricol de la marginea comunei Dobreşti, pe Ion R., 59 de ani şi Franţ R., 61 de ani, ambii din oraşul Strehaia, care intenţionau să cumpere legume de la producătorii agricoli din localitate. În urma controlului efectuat în autoturismul celor doi bărbaţi, oamenii legii au descoperit, în torpedou, 25 bancnote ce păreau a fi false (3 bancnote în cupiura de 50 lei, 7 bancnote în cupiura de 100 lei şi 15 bancnote în cupiura de 200 euro).

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bancnotele erau false, fiind foarte bine realizate, acestea având într-un colţ menţiunea „pentru uz cinematografic”.

Celor doi bărbaţi le-a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

Citeşte şi Bani falşi puşi în circulaţie în Vrancea. Poliţiştii au prins doi escroci, la un filtru