Doi bărbaţi şi-au pus ştreanul de gât de Revelion. Unul dintre ei, gelos, a plecat de la petrecere să se omoare

Un tânăr orbit de gelozie și-a pus ștreangul de gât în noaptea de Revelion. A plecat de la petrecere să se sinucidă. Tragedie şi în județul Argeș, unde un bărbat și-a găsit fratele spanzurat în propria casă.

04 ian. 2020, 06:20
Doi bărbaţi şi-au pus ştreanul de gât de Revelion. Unul dintre ei, gelos, a plecat de la petrecere să se omoare

Scene incredibile la Iași chiar în noaptea dintre ani, scrie bzi.ro. Un tânăr în vârstă de 22 de ani a vrut să-și pună capăt zilelor după o ceartă cu iubita lui. Bărbatul, tatăl unui bebeluș, și-a pus un cablu de gât și s-a agățat de o grindă. A avut noroc însă și a fost găsit la timp

Clipe de coșmar într-o familie din Iași, în noaptea dintre ani. Un tânăr în vârstă de 22 de ani a vrut să-și pună capăt zilelor, spânzurându-se cu un cablu. Din fericire, a fost salvat la timp. Totul a început pe data de 31 decembrie, în jurul orei 22:00, în Satul Nou din comuna Belcești. Constantin și iubita lui au plecat la prieteni cu Plugușorul. Pe unde s-a oprit, bărbatul a consumat alcool, iar într-un final a ajuns alături de iubita sa acasă. Trebuiau să se pregătească de petrecerea de Revelion, însă între el și iubită s-a iscat un scandal, pe fondul geloziei.

Tânărul i-ar fi reproșat femeii că îl înșală, iar după scurt timp a ieșit din casă și a spus că se va sinucide. Nu a mai avut mult până să facă asta. A ieșit din casă, și-a pus un cablu de gât și s-a legat de o grindă. Mama sa însă a ajuns imediat la el și i-a tăiat cablul. Între timp, iubita tânărului a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutor. Un echipaj medical a ajuns la fața locului, iar după ce i-a acordat tânărului primele îngrijiri, l-au transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, pentru investigații și tratament. Din fericire, bărbatul a fost salvat. Dacă mama acestuia nu ar fi ajuns repede la el, astăzi acesta ar fi fost decedat. Cel mai probabil, Constantin va mai rămâne internat câteva zile, iar mai apoi va trebui să urmeze un tratament.

Sinucidere în Argeş

Bărbatul a decis să își ia viața, chiar în prima zi a noului an, dupa ce a petrecut Revelionul alături de fratele său.În vârstă de 43 de ani, bărbatul, care locuia în Mioveni, a fost descoperit atarnând într-o funie în propria casă în care locuia singur, chiar de fratele lui.

Apriopiații spun că bărbatul avea patima alcoolului și că nu a fost niciodată căsătorit și nici nu are copii, lucrând o bună perioadă în străinatate, în domeniul construcțiilor.

„A făcut Revelionul la frate, a plecat dimineaţa acasă şi a fost găsit tot de frate de dimineaţă, spânzurat de o grindă de la streaşina casei”, a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt ISU Argeş.

Rudele bărbatului sunt nedumerite cu privire la decizia sa de a-și lua viața, cunoscându-l drept un om cu un caracter puternic. El nu a lăsat nici un bilet de adio sau vreun indiciu care să îi motiveze decizia.

Ce spun rudele despre gestul bărbatului
„Dumnezeu știe ce a fost în mintea lui. A plecat pe picioarele lui, și-a luat la revedere de la noi. Nici măcar pentru o clipă nu ne-am gândit la așa ceva. Abia când am văzut că nu răspunde deloc la telefon am început să ne îngrijorăm. A mers fratele lui la el acasă să vadă ce se întâmplă. El a și fost cel care l-a găsit spânzurat, acolo în casă. A sunat săracul la 112, dar era prea târziu pentru el, nu mai avea viață”, au spus rudele îndurerate ale bărbatului.

Presiunile financiare, așteptările nerealizabile sau responsabilitățile în exces pot provoca anxietate și depresie, mai ales pentru persoanele care trăiesc singure, spun psihologii, care de mai mulți ani atrag atenția asupra acestor reacții, mai ales în preajma sărbătorilor.
Astfel, ceea ce pentru unii este motiv de bucurie, pentru alții, sărbătorile dedicate familiei sunt o perioadă greu de depășit fără a recurge la vreun gest necugetat.