Doi bărbaţi acuzaţi de omor şi tâlhării comise în Austria, prinşi la Braşov

Doi bărbaţi suspectaţi într-un caz de omor şi tâlhării, fapte comise anul trecut în Austria, au fost prinşi miercuri, la Braşov, de poliţiştii români şi ofiţerii austrieci detaşaţi în România pentru acest caz.

06 feb. 2013, 10:47
Doi bărbaţi acuzaţi de omor şi tâlhării comise în Austria, prinşi la Braşov

„În urma cooperării dintre poliţiştii români şi austrieci au fost depistate pe teritoriul României două persoane suspecte de săvârşirea mai multor infracţiuni grave pe teritoriul Austriei”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Cei doi bărbaţi au fost prinşi în urma unor percheziţii făcute, miercuri dimineaţă, la cinci adrese din Braşov, aceştia fiind duşi la audieri. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe bunuri despre care se bănuieşte că ar fi aparţinut victimelor, în special bijuterii.

Alţi patru suspecţi în acest caz au fost identificaţi, localizaţi şi arestaţi preventiv pe teritoriul altor state, respectiv unul în Austria, unul în Ungaria şi doi în Germania.

La acţiune au participat poliţişti de la Direcţia de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române şi Serviciul de Investigaţii Criminale din IPJ Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe langă Tribunalul Braşov, doi ofiţeri de poliţie judiciară din Austria, precum şi ofiţerul de legatură al Poliţiei Austriece în România.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cei doi făcea parte dintr-o bandă formată din cetăţeni români. Aceştia sunt acuzaţi că, în septembrie şi decembrie anul trecut, au comis două tâlhării, după ce au intrat în casă peste persoane în vârstă, pe care le-au bătut pentru a le convinge să le dea banii şi obiectele de valoare pe care le aveau în casă.

Sursele citate au declarat pentru Mediafax că, în urma jafului din luna septembrie 2012, cei cinci români au furat 11.000 de euro şi mai multe bijuterii, iar în decembrie au omorât în bătaie o bătrână, din apartamentul căreia au luat bijuterii şi alte obiecte de valoare.

În afară de cele două jafuri, poliţiştii austrieci au probat că cetăţenii români au spart şi două locuinţe, în timp ce proprietarii lipseau de acasă.