Doi bărbaţi urmăriţi internaţional pentru furt calificat, prinşi de poliţiştii din Galaţi

Doi bărbaţi urmăriţi internaţional pentru furt calificat, unul căutat de autorităţile din Austria pentru că ar fi furat maşini pentru spargerea unor ATM-uri, şi unul căutat de autorităţile din Germania pentru că ar fi furat, dintr-un magazin, bunuri în valoare de 23.000 de euro, au fost prinşi de poliţiştii din Galaţi.

19 sept. 2017, 11:27
Doi bărbaţi urmăriţi internaţional pentru furt calificat, prinşi de poliţiştii din Galaţi

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii din Galaţi, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au depistat, în cursul zilei de luni, în comuna Munteni din Galaţi, un bărbat de 28 de ani care era urmărit internaţional de autorităţile din Austria.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare, pentru furt calificat, pentru că în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017, împreună cu alte persoane, ar fi furat mai multe autoturisme, pe care le-au folosit ulterior la spargerea unor ATM-uri.

Tot luni, poliţiştii din Galaţi au găsit un alt bărbat, de 34 de ani, din comuna Bereşti Meria, căutat de autorităţile din Germania pentru căîn noaptea de 29 spre 30 martie 2015, ar fi pătruns prin efracţie într-un magazin şi a furat bunuri în valoare de 23.000 de euro.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zile de marţi să fie prezentaţi magistraţilor, pentru începerea procedurilor de predare către autorităţile din Austria şi Germania.

Citeşte şi Un bărbat, arestat pentru furt de motorină de la navele ce tranzitează pe Dunăre