Doi bebeluşi internaţi la Slatina cu boală diareică acută au fost diagnosticaţi cu E-coli

Un copil în vârstă de patru luni și un copil în vârstă de șapte luni, internați la Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina cu boală diareică cu forme ușoare de deshidratare, au infecție cu E-coli, a declarat directorul medical al unității spitalicești, Cătălin Pătru.

25 feb. 2016, 19:27
Doi bebeluşi internaţi la Slatina cu boală diareică acută au fost diagnosticaţi cu E-coli

Acesta a precizat că bebelușii se află sub supraveghere medicală și răspund la tratamentul administrat în spital. Medicul a mai spus că bebelușii în cauză nu prezintă semne care să sugereze prezența sindromului hemolitic-uremic.

Sunt două cazuri de boli diareice la care s-a identificat Escherichia coli fără să se confirme că este forma producătoare de toxină. (…) Sunt cazuri care se pot întâmpla oricând la copii și la adulți. (…) Sunt două cazuri venite fără legătură între ele, cu boli diareice cu o forme ușoare de deshidratare, care au răspuns la tratament și la care prin examen coprobacteriologic s-a izolat Escherichia coli. (…) Nu au venit în aceeași zi, nu sunt din același loc, nu au nicio legătură între ele cazurile. (…) Sunt veniți în cursul săptămânii acesteia, un copil de șapte luni și alt copil în vârstă de patru luni. Sunt sub tratament. Sunt copii care sunt sub tratament, nu există semne sau motive care să sugereze prezența sindromului hemolitic-uremic. Este o boală diareică acută la un copil de șapte luni și la un copil de patru luni care se tratează la spital cu tratament specific, cu reechilibrare hidroelectrolitică sub supraveghere medicală„, a spus Cătălin Pătru.

Medicul a menționat că probele de coprocultură sunt analizate în laboratorul Direcției de Sănătate Publică astfel încât instituția este informată de toate cazurile noi de boli diareice, chiar dacă nu sunt cazuri cu deshidratare severă.

„Noi avem o colaborare foarte bună cu DSP, prin laboratorul dânșilor noi ne lucrăm probele de coprocultură, astfel încât automat toate cazurile noi le comunicăm”, a mai adăugat Cătălin Pătru.

CITEŞTE ŞI SCANDALUL bebeluşilor bolnavi. Inspectorii sanitar-veterinari verifică probe de alimente pentru E-coli


loading...