Doi brutari români din Italia oferă pâine gratuit: „Trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă suntem”

Doi brutari români din Italia oferă zilnic gratuit pâine şi alte produse de patiserie celor care nu-şi permit să cumpere. Italia este cea mai afectată ţară de coronavirus din Europa. 

18 mart. 2020, 08:38
Doi brutari români din Italia oferă pâine gratuit: „Trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă suntem”

Laurențiu Moroșanu şi Sorin Mistreanu locuiesc în Italia de 20 de ani. Cei doi sunt veri şi de patru ani şi-au deschis o brutărie, unde fac pâine, pizza și produse de patiserie.

În aceste zile, când Italia este cea mai afectată ţară de coronavirus din Europa, cei doi români lasă afară zeci de pungi cu pâine, cu pizza și alte delicatese, pentru cei care nu-și permit să cumpere, pentru cei care în aceste zile și-au pierdut locul de muncă sau cei cărora angajatorii le-au blocat momentan salariile.

Într-un video pe profilul de Facebook, Laurențiu face un apel la persoanele care au timp și disponibilitate să ducă din pungile cu pâine și cu alte bunătăți bătrânilor din Fiumicino, care sunt izolați la domiciliu și nu ies din casă de teama de a nu se infecta cu Covid-19.

Pe lângă acest gest, cu trei zile în urmă, proprietarii români ai magazinului-brutărie și-au anunțat clienții cu restaurante cărora le furnizează pâine, că le vor elimina toate datoriile și când restaurantele respective își vor relua activitatea vor primi pâine gratis de la ei pe o perioadă de două săptămâni.

„Trăim aici de 20 de ani. Lumea ne apreciază, ne cunoaștem toți între noi, trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă sau ce naționalitate suntem”, a spus Laurenţiu, potrivit rotalianul.ro.

Magazinele alimentare sunt deschise în Italia, cei doi lucrează la foc continuu pentru a aproviziona populația cu pâinea cea de toate zilele.

„Respectăm regulile de igienă și cele impuse de guvernul italia, în interiorul magazinului clienții intră pe rând, unul, maxim doi o dată. Avem dezinfectant pentru mâini, mănuși, mască de protecție și respectăm distanța de un metru. Trebuie să lucrăm, pâinea este un aliment de bază, iar noi suntem datori acum să mergem înainte.” Un risc asumat de românii noștrii care acasă au soții și copii care îi așteaptă la sfârșitul zilei de lucru.

„Noi am rămas toți aici, aproape toți”, a mărturisit Laurențiu referindu-se la românii din Fiumicino și la faptul că unii dintre conaționalii noștri au lăsat totul și au plecat spre patrie.

„N-am putut întoarce spatele Italiei în aceste momente grele, trebuie să fim uniți și să o ajutăm, așa cum ne-a ajutat ea pe noi atunci când ne-a fost greu.”

Citeşte şi Cum a fost pedepsit un bărbat care a minţit că are coronavirus