Doi români suspectaţi de furt au fost arestaţi într-o zonă din Italia devastată de cutremure

Doi cetăţeni români suspectaţi de furt într-o zonă devastată de cutremurele produse pe 24 august în centrul Italiei au fost arestaţi preventiv, anunţă autorităţile italiene, citate de site-ul agenţiei ANSA.

29 aug. 2016, 15:33
Doi români suspectaţi de furt au fost arestaţi într-o zonă din Italia devastată de cutremure

Cei doi români, un bărbat şi o femeie de 44, respectiv 45 de ani, au fost surprinşi cu un vehicul înmatriculat în Germania imediat după ce ar fi comis furturi în satul Preta din comuna Amatrice (regiunea Lazio).

În maşina suspecţilor, carabinierii au găsit îmbrăcăminte, obiecte de uz casnic şi 300 de euro.

Cei doi români, cunoscuţi cu antecedente penale, au fost reţinuţi şi apoi arestaţi preventiv pentru furt calificat în formă agravată.
Advertisement

Cel puţin 290 de persoane, inclusiv cetăţeni români, au murit în urma cutremurelor produse pe 24 august în centrul Italiei, Amatrice fiind una din zonele devastate de seism.

Consilierul local în Verbania (Italia), Adrian Chifu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o firmă privată de transport persoane cu capital românesc, care operează între România şi Italia, asigură transportul suprevieţuitorilor către ţară. Astfel, un grup de şase românce a plecat, luni, din Amatrice, urmând şi alte persoane care au supravieţuit seismului.

„Mulţi dintre supravieţuitori pleacă spre ţară, astăzi, din Amatrice. Şase femei pleacă, astăzi, şi urmează, în zilele următoare, şi alţii, în funcţie de cum se organizează grupul. Mulţi vor să plece, să se întoarcă acasă, pentru că nu mai au ce face aici”, a declarat, Adrian Chifu.

Un singur român mai este dat dispărut în urma cutremurului din Italia, Ministerul Afacerilor Externe precizând că toate celelalte trei persoane de cetăţenie română care figurau, anterior, ca fiind dispărute au fost identificate şi sunt în viaţă. MAE mai precizează, luni, că cele două transporturi funerare cu trupurile a şapte cetăţeni români, decedaţi în urma seismului, au pornit în cursul acestei zile către România, urmând să ajungă în ţară, în dimineaţa zilei de marţi.

Costurile de repatriere a trupurilor neînsufleţite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

Citeşte şi CUTREMUR ITALIA. Cum s-a salvat o familie de români cu trei copii mici dintre dărâmături