Doi copii din Feteşti cu sindrom hemolitic ureic au fost transferaţi la spitalul Marie Curie din Capitală

Doi copii din Feteşti au fost aduşi vineri la spitalul Marie Curie din Capitală. Aceştia sunt suspecţi de sindrom hemolitic ureic. În prezent la secţia de Nefrologie a spitalului se află trei copii cu sindrom hemolitic ureic.

12 mart. 2016, 08:54
Doi copii din Feteşti cu sindrom hemolitic ureic au fost transferaţi la spitalul Marie Curie din Capitală

Cei doi copii transferaţi de la Feteşti la Spitalui Marie Curie din Capitală au şase, respectiv opt luni. Aceştia prezintă simptomele sindromului hemolitic ureic şi au fost internaţi la secţia de nefrologie.

Unul dintre ei, se află la terapie intensivă deoarece starea acestuia este una gravă. Micuţul suferă de anemie şi are inuficienţă renală. Medicii i-au montat un cateter deoarece are nevoie de dializă.

Vineri, pe secţia de nefrologie de la Spitalul Marie Curie mai era internat un singur copil (copilul din Mioveni) care are o evoluţie favorabilă a stării de sănătate şi care, începând de sâmbătă, nu va mai fi supus procedurilor de dializă peritoneală.

Medicii specialişti au mai anunţat că, pentru toţi cei 11 copii trataţi în secţia de nefrologie a unităţii sanitare bucureştene faza acută a afecţiunilor s-a încheiat. Aceştia vor râmâne însă sub supraveghere la distanţă.

Citeşte şi Noi informaţii despre copiii internaţi la Marie Curie cu sindrom hemolitic-uremic

Medicul Mihaela Bălgrădean a declarat pentru News.ro că bebeluşul de şapte luni, care a fost transferat de la Spitalul din Feteşti, are o formă gravă de boală, cu insuficienţă renală, în acest moment fiindu-i montat cateterul pentru dializă peritoneală.

Celălalt copil, în vârstă de şase luni, a fost internat iniţial la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului şi de acolo a fost transferat la Spitalul „Marie Curie”, fiind internat în secţia de Nefrologie.

„Starea lui este bună, are o formă incompletă de boală. Este confirmată E.coli 026, fiind internat în secţia de Nefrologie”, a precizat medicul.

Mihaela Bălgrădean a mai spus că analizele vor dovedi sursa îmbolnăvirii, dar medicii insistă pe solicitarea de respectare a regulilor elementare de igienă.

„Sugarul de şapte luni era alăptat, dar de ceva timp în alimentaţia lui au fost adăugate legume şi fructe. Fără să vrem, ne gândim la igienă. Bebluşul de şase luni consuma lapte praf, dar în acelaşi timp mama îi făcuse o supă din ciocănele de pui”, a precizat medicul.

La Spitalul “Marie Curie” mai este internat, din 24 februarie, băieţelul din Mioveni care a avut şi complicaţii neurologice. Acesta este în secţia de Nefrologie şi de vineri nu mai face dializă peritoneală.

Din 29 ianuarie până în seara de 10 februarie au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” 12 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Alţi copii au ajuns la Marie Curie” după transferul de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde au fost trataţi pentru infecţii digestive, dar starea lor s-a agravat şi, din cauza sindromului hemolitic-uremic, au avut nevoie de dializă şi unii de intubare şi ventilare mecanică.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.