Dealerul de la liceul din Arad a fost prins în incinta şcolii. Lăsat liber, acesta l-a ameninţat cu moartea pe director

Situație deosebit de gravă la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” din Arad. Ambii adolescenţi, un băiat de 14 ani și o fată de 16 ani, au recunoscut că au fumat substanțe interzise și că li s-a făcut rău imediat după aceea.

21 feb. 2019, 07:41
Dealerul de la liceul din Arad a fost prins în incinta şcolii. Lăsat liber, acesta l-a ameninţat cu moartea pe director

UPDATE: Directorul liceului din Arad a fost ameninţat cu moartea de traficantul de droguri.  Lăsat liber de polițiști, dealerul de droguri s-a întors joi la liceu și l-a amenințat pe director că îl va împușca.

Băiatul a fost găsit de echipajele medicale în stare de conștienţă, dar fata se afla în stare de lipotimie, adică stare de leșin fără oprirea respirației sau activității cardiace. Înainte de a fi transportați, băiatul l-a indicat pe un tânăr de 20 de ani, care se plimba prin liceu, că ar fi cel care le-a dat (vândut) substanțele interzise. Inclusiv acest tânăr acuza o stare de rău.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj al poliției care face cercetări asupra faptelor comise în incinta liceului.

Directorul Ioan Toncean a declarat, pentru specialarad.ro, că el este cel care a sunat la 112 și apoi la Poliție. „Băiatul este bine, a rămas la spital doar fata. Ei au fost serviți cu substanțe interzise de către un bărbat de 20 de ani care s-a strecurat în școală fără să îl observăm, căci avea o statură mică. Noi l-am reținut și l-am predat ulterior Poliției. Agenții de poliție ne-au spus că acesta era deja căutat de autorități.

După ce elevii au fost transportați la spital și tânărul a fost predat Poliției, la școală a mai apărut o mașină cu o persoană dubiosă care avea în interiorul mașinii tot astfel de substanțe. Mașina avea numere de București. Am făcut poze, le-am trimis Poliției, iar ulterior și cel din mașină a fost reținut de polițiști”, a declarat directorul liceului.

Cât despre elevii care au ajuns la spital, Ioan Toncean ne-a spus că momentan vor aștepta să își revină și că apoi vor stabili măsuri disciplinare. Despre băiat, directorul a ținut să menționeze că este chiar un elev cuminte.

„Vom analiza trecutul elevilor, urmează să îi sancționăm. Am chemat și părinții elevilor la școală ca să vorbim cu ei”, a declarat directorul Ioan Toncean.