Doi eurodeputaţi au fost SANCŢIONAŢI din cauza unor incidente rasiste

Un eurodeputat de extremă dreapta polonez și unul aparținând Ligii Nordului din Italia au fost amendați cu câte 3.060 de euro și au fost suspendați pentru o perioadă de 10 zile în urma unor incidente rasiste, a anunțat marți Parlamentul European.

27 oct. 2015, 14:45
Doi eurodeputaţi au fost SANCŢIONAŢI din cauza unor incidente rasiste

În timpul unei dezbateri din luna iulie pe tema unui tichet european de transport, polonezul Janusz Korwin-Mikke, membru al partidului Congresul Noii Drepte și neafiliat niciun grup în PE, a ridicat brațul drept, executând salutul nazist, și a rostit următoarele: ‘De data asta este ein Reich, ein Volk, ein Ticket’. Într-o altă dezbatere, organizată în septembrie, polonezul i-a numit pe migranți ‘gunoi uman’.

Celălalt eurodeputat sancționat, italianul Gianluca Buonanno, și-a făcut apariția, în ziua de 6 octombrie, îmbrăcat într-un tricou imprimat cu chipul cancelarului german Angela Merkel, combinat cu părți ale imaginii lui Adolf Hitler. În ziua următoare, când Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande s-au adresat împreună Parlamentului European, Buonanno ‘a etalat o mustață falsă care amintea de Adolf Hitler și a executat salutul nazist’, se mai spune în comunicatul PE, potrivit Agerpres.

‘În ambele cazuri, acestea nu sunt primele incidente de acest fel’, menționează legislativul european.

Potrivit DPA, Korwin-Mikke a fost amendat pentru limbaj rasist anul trecut, când s-a referit la tinerii șomeri europeni ca la ‘negrii Europei’.