Doi fotografi şi traducătorul lor, răniţi de un obuz în estul Ucrainei

Doi fotografi occidentali, dintre care un francez, şi traducătorul lor rus au fost răniţi, sâmbătă, de un obuz de mortieră la sud de Slaviansk, un bastion al separatiştilor proruşi din estul Ucrainei înconjurat de armata ucraineană, informează AFP.

25 mai 2014, 04:17
Doi fotografi şi traducătorul lor, răniţi de un obuz în estul Ucrainei

Potrivit lui William Roguelon, un fotograf francez de la agenţia Wostok Press, care a acoperit în special războiul de la Alep în Siria, cei trei bărbaţi şi şoferul lor au ajuns pe o linie de front la sud de Slaviansk şi au vrut să iasă din maşină când au fost supuşi tirurilor, informează Agerpres.

La început au fost tiruri de Kalaşnikov, apoi au căzut obuze„, a declarat Wiliam Roguelon, contactat prin telefon de AFP de la Kiev.

Francezii, un alt fotograf occidental şi traducătorul rus s-au adăpostit într-un şanţ. „40 până la 60 de obuze au căzut„, a declarat fotograful francez.

Un obuz a căzut în mijlocul şanţului„, a povestit fotograful rănit la ambele picioare de schije. El nu ştia dacă colegul şi traducătorul său, de asemenea răniţi, au supravieţuit.

Potrivit unui comandant separatist, citat de agenţia rusă Ria Novosti, fotografii şi traducătorul au fost prinşi într-un atac.

Oraşul Slaviansk din regiunea separatistă Doneţk este înconjurat de armata ucraineană, care la rândul ei este încercuită de alţi insurgenţi proruşi şi în fiecare noapte între cele două părţi au loc lupte sporadice pentru a recuceri unul sau două posturi de control.

Citeşte şi: ALEGERILE PREZIDENŢIALE din UCRAINA: PUTIN va respecta alegerea poporului ucrainean