Doi fraţi adolescenţi, accidentaţi mortal în Olt. Şoferul maşinii era BĂUT

Doi adolescenți în vârstă de 13, respectiv 15 ani, pietoni, au fost accidentați mortal de un autoturism care a acroșat apoi o femeie și s-a răsturnat în centrul comunei Șerbănești, potrivit primarului localității, Titi Peligrad.

17 dec. 2016, 17:38
Doi fraţi adolescenţi, accidentaţi mortal în Olt. Şoferul maşinii era BĂUT

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au anunțat în șoferul aflat la volanul mașinii ce a accidentat mortal minorii avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Olt, medicul Marian Furtună, accidentul rutier s-a produs sâmbătă seara și la fața locului s-au deplasat patru ambulanțe.

„Doi tineri, adolescenți, au fost găsiți decedați, prezentau răni incompatibile cu viața și nu au mai fost efectuate manevre de resuscitare. O altă persoană, adultă, conștientă, cu fracturi în zona picioarelor, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, a spus purtătorul de cuvânt al SJA Olt.

Primarul comunei Șerbănești a declarat presei că adolescenții accidentați mortal sunt frați, fiind din localitate.

„Copii, frate și soră, se deplasau pe partea dreaptă și au fost loviți de mașină, apoi la câțiva metri acceași mașină a lovit o femeie și s-a răsturnat. Este o tragedie, copii proveneau dintr-o familie modestă și acum să-i lovească și această nenorocire e dramatic”, a mai spus edilul.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Claudia Radu, la volanul mașinii care a provocat accidentul se afla un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Șerbănești. „La o curbă la stânga, în comuna Șerbănești, automobilul marca Alfa Romeo, condus de ub bărbat de 29 de ani, a derapat, conducătorul auto a pierdut controlul volanului și a accidentat mortal doi pietoni, minori, cu vârste de 13 și 15 ani. Mașina a acroșat apoi o femeie care a fost transportată conștientă la spital. Conducătorul auto a fost testat cu alcooltestul și a rezultat o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat reprezentantul IPJ Olt.