Doi fraţi au murit prinşi sub un mal de pământ, la Oradea

Doi fraţi, în vârstă de 21 şi 37 de ani, au murit, marţi, după ce au fost prinşi sub un mal de pământ, în timp ce lucrau la un şanţ de canalizare adânc de cinci metri, la Oradea. Malul de pământ prăbuşit a mai imobilizat un al treilea muncitor, dar acesta a fost îngropat doar până la gât şi a scăpat cu viaţă.

08 oct. 2013, 13:30
Doi fraţi au murit prinşi sub un mal de pământ, la Oradea

Tragedia s-a produs marţi, la prânz, pe Şoseaua Borşului, lângă staţia de epurare din Oradea, cei trei fiind prinşi sub pământ în timp ce munceau la reţeaua de canalizare executată de firma Keviep, informează Agerpres.

Alături de cei doi a fost imobilizat şi un al treilea muncitor, care a scăpat însă cu viaţă fiind acoperit doar până la gât, a declarat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”.

„Sunt trei bărbaţi, unul de 21 de ani, unul de 22 de ani, unul de 37 de ani, surprinşi de prăbuşirea malului de pământ. Doi dintre ei erau fraţi şi au fost acoperiţi în totalitate, iar unul până la nivelul gâtului. Acesta din urmă a fost evacuat aproape în totalitate de pompierii militari, i se acordă primul ajutor, este conştient şi vorbeşte”, a declarat Camelia Roşca.

Operaţiunea de scoatere de sub pământ a celor două victime a fost încetinită de faptul că a trebuit să fie efectuată în condiţii de siguranţă pentru salvatori, existţând riscul ca pământul să se surpe din nou şi să îi pună în pericol şi pe aceştia.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale din cadrul Detaşamentului 2 de pompieri Oradea, împreună cu Ioan Baş, comandantul ISU, un echipaj de pompieri militari paramedici şi unul de Terapie Intensivă al SMURD.

Prefectul Claudiu Pop şi şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Marius Rotar s-au deplasat pe şantier, precum şi echipaje de poliţişti, care au demarat cercetările.