Doi fraţi gemeni provocau incendii pentru a participa la stingerea lor. Ei voiau să devină pompieri voluntari

Doi tineri care voiau să devină pompieri voluntari în comuna Ştefan cel Mare din judeţul Neamţ, pe o autospecială primită de Primărie din Irlanda, au fost reţinuţi, după ce poliţiştii au stabilit că aceştia au provocat incendii la căpiţe de fân pentru a interveni apoi la stingerea lor.

17 ian. 2014, 10:23
Doi fraţi gemeni provocau incendii pentru a participa la stingerea lor. Ei voiau să devină pompieri voluntari

Doi tineri de 23 de ani, din comuna Ştefan cel Mare, au fost reţinuţi, după ce oamenii legii au stabilit că aceştia au provocat mai multe incendii la căpiţe de fân, informează Mediafax. Poliţiştii au făcut aceste cercetări după ce în localitate izbucniseră mai multe incendii cu autor necunoscut.

Cei doi tineri urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare prevenitvă.

Primarul comunei Ştefan cel Mare, Sorin Ouatu, a declarat că tinerii, care sunt fraţi gemeni, voiau să devină pompieri voluntari în localitate, pe o autospecială de intervenţie primită de autorităţile locale din Irlanda.

„Maşina de pompieri am primit-o din Irlanda acum o lună. Am făcut, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, un anunţ prin care cei care vor să vină voluntari vor fi testaţi două luni, apoi se vor alege zece voluntari. Nu aveam contract cu ei, erau în probe”, a spus primarul.

El a mai spus că autospeciala se află în curtea Primăriei şi că în fiecare zi aveau loc simulări, iar intervenţiile se făceau dacă „incendiul era adevărat”.

„Făceam simulări în fiecare zi şi participau la aceste simulări. (…) Nu făceam incendii să vedem cine vine mai repede. Cei doi erau cei mai prompţi, ei erau lângă maşina de pompieri dacă primeam apeluri să se intervină”, a afirmat primarul Sorin Ouatu.


loading...