Doi medici de la Secţia de pediatrie a Spitalului din Craiova, acuzaţi că au cerut 2.000 de lei şpagă pentru a opera un copil

Doi doctori de la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova sunt acuzaţi de mama unui copil de 12 ani că i-au cerut 2.000 de lei şpaga, ca să-i opereze băiatul la mâna ruptă.

10 apr. 2019, 07:14
Doi medici de la Secţia de pediatrie a Spitalului din Craiova, acuzaţi că au cerut 2.000 de lei şpagă pentru a opera un copil

Femeia nu a avut bani pentru interventie si sustine ca a fost data afara din spital, fara ca micutul cu dureri mari sa fie ingrijit. Dupa ce cazul a aparut in presa, conducerea spitalului a decis sa demareze o ancheta interna.

Liliana Stuparu refuza sa inteleaga de ce copilul ei nu a fost tratat in spitalul de stat, asa cum ar fi trebuit.

„Asta le e meseria ca medic. Isi iau bani pentru meseria asta. Putea sa specifice destul de clar, nicidecum sa ceara bani: ai sau n-ai! Nu ai bani, nu este Dumnezeu. Daca ai bani, e Dumnezeu. Ce fac eu cu copilul acum, unde merg cu el. Sa imi spuna si mie cineva, e grav, nu e grav”, isi spune o mamica supararea.

Problemele au inceput inca de vineri, cand micutul si-a rupt mana pe terenul de fotbal al scolii din comuna doljeana Cernatesti. Baiatul a fost dus la Spitalul Judetean din Craiova. El a fost internat si i s-a pus mana in ghips. Doctorii i-ar fi spus atunci ca trebuie operat de urgenta, iar mama sustine ca i s-ar fi cerut o o suma de bani pentru interventie.

„Mi-a zis: Vezi ca baiatul trebuie bagat in operatie. Ai sa dai ceva? Pai tre sa dai ca sa-l operam, ca este grav si o sa ramana handicapat cu mana. 20 de milioane. Pai domne, 20 milioane?? Eu n-am in buzunar nici 1 milion. Dar 20 milioane? Zice ‘atunci stai asta-seara, te duci acasa, ca marti suntem tot noi de tura si pana marti ii strangi„, povesteste neputincioasa femeia.

Medicii i-ar fi facut bilet de invoire din spital ca sa faca rost de bani. Mama ar fi incercat sa-si vanda pana si cerceii cu verigheta de nunta, singurele bijuterii pe care le mai avea, ca sa plateasca spaga.

Mamica i-ar fi implorat pe medici sa-i opereze copilul care deja nu-si mai simtea unul dintre degetele de la mana stanga. Doctorii ar fi inceput s-o jigneasca si sa-i ceara o taxa de 57 de lei pentru perioada de internare.

Doctorii in cauza neaga toate acuzatiile. Acestia au transmis conducerii spitalului ca au cerut doar taxa de internare, in valoare de 57 de lei, pe care mama ar fi refuzat s-o plateasca.

„Mama nu s-a prezentat cu copilul in data de 8 aprilie la spital, asa cum fusese intelegerea, drept urmare s-a efectuat externarea copilului in data de 8 aprilie”, a declarat Cristina Geormaneanu, purt cuv SJU Craiova.

Conducerea spitalului va incepe o ancheta interna, iar daca se va dovedi ca mama copilului are dreptate, se vor lua cele mai drastice masuri.

Astazi, dupa ce cazul a fost semnalat presei, baiatul a fost reevaluat si i s-a spus sa se intoarca peste cateva zile pentru mai multe investigatii.