Doi medici, soţ şi soţie, au murit după ce s-au infectat cu coronavirus

Doi medici din Câmpina, soț și soție, au murit după ce s-au infectat cu coronavirus.

17 dec. 2020, 11:41
Doi medici, soţ şi soţie, au murit după ce s-au infectat cu coronavirus

Alexandrina și Octavian Ionete, doi medici din Câmpina specializaţi în Radiologie, au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. Conducerea Spitalului din Câmpina a făcut tristul anunţ.

“Conducerea Spitalului Municipal Câmpina, cât și întregul colectiv de salariați, își exprimă profundul regret în legătură cu decesul distinșilor medici Alexandrina și Octavian Ionete, profesioniști de o imaculată probitate și o înaltă competență profesională. Dumnezeu să-i odihnească!”, au transmis reprezentanții Spitalului Municipal Câmpina, citaţi de ziarulincomod.ro.

Octavian Ionete se pensionase, iar soția sa, dr. Alexandrina Ionete era încă medic în cadrul spitalului de la Câmpina. Probabil acolo s-a şi infectat cu coronavirus.

„Drum lin printre îngeri, domnule doctor! Veti rămâne veșnic in amintirea mea ca un om si un profesionist extraordinar de la care am avut extrem de multe de învățat”, a scris un cunoscut al acestuia pe Facebook.

„Un suflet de om deosebit , întotdeauna găsea răspuns și alinare pentru ce-i ce aveau nevoie de dumnealui. Dumnezeu să-l ierte și să-l primească în împărăția lui”, a scris o fostă colegă a medicului.

Citeşte şi: Îngrijorare maximă, o asistentă a avut o puternică reacţie alergică la vaccinul anti-Covid de la Pfizer. Medicii s-au temut că va intra în şoc anafilactic

Zilele trecute un alt medic din Olt a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Este vorba despre doctorul Dan Vruse, medic în comuna Rotunda. Medicul în vârstă de 65 de ani a murit după o lungă suferință provocată de COVID-19.
„Cu adâncă durere anunțăm, după o lungă suferință provocată de Covid 19, decesul colegului nostru dr. Dan Vruse, medic în comuna Rotunda jud Olt. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au anunțat reprezentanții medicilor de familie, citaţi de gazetaoltului.ro.

 

Mesajul unui medic român din Marea Britanie care s-a vaccinat de COVID: ”Sper să vă conving și să contrazic zvonurile

Un medic român din Marea Britanie s-a vaccinat de COVID și a povestit cum după 48 de ore nu a manifestat niciun efect advers. Medicul dorește să încurajeze populația cu privire la vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.

”Dragi colegi si prieteni, As dori sa va incurajez cu privire la mult prea controversatul Vaccin anti Covid 19 produs de Pfizer-BioNTech. Am primit prima doza pe 12 Decembrie la Ora 11.00 ( acum 48 ore) si inafara de o neobisnuita stare de euforie , nu am manifestat nici un alt efect advers. Sper sa va conving ca merita consideratie si sa contrazic zvonurile mincinoase de campanie negativa. Vaccinul va fi cu adevarat eficient daca il facem cu totii si scadem incidenta transmiterii virusului” , a transmis medicul român stabilit în Marea Britanie.

Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului coronavirus Pfizer/BioNTech pe scară largă și a comandat 40 de milioane de doze, suficient pentru a vaccina, în primă fază,  20 de milioane de oameni. Campania de vaccinare a început în 8 decembrie, iar prima persoană vaccinată a fost o femeie de 90 de ani.

 

Valeriu Gheorghiță: România e pregătită să înceapă vaccinarea anti-Covid de pe 27 decembrie

România e pregătită să înceapă vaccinarea de pe data de 27 decembrie, a anunțat Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, la o întâlnire cu jurnaliștii.

„România este pregătită, în momentul de faţă, pentru a începe vaccinarea anti-Covid pe data de 27 decembrie”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

El a mai spus că momentul va fi „istoric” în ambele variante – dacă va avea succes sau, „puţin probabil”, dacă nu va avea succes.