Doi membri de partid au fost împiedicaţi să călătorească în Germania. Paşapoartele lor au fost anulate

Autorităţile turce au confiscat vineri paşapoartele a doi membri ai Partidului verde de stânga (Yeşil Sol Parti) pe aeroportul Ataturk din Istanbul, pentru a-i împiedica să călătorească în Germania, a declarat un purtător de cuvânt al partidului. 

23 nov. 2018, 15:39
Doi membri de partid au fost împiedicaţi să călătorească în Germania. Paşapoartele lor au fost anulate

‘Am fost opriţi de poliţie la controlul paşapoartelor vineri dimineaţă. Ne-au spus că paşapoartele noastre sunt anulate şi nu putem ieşi din ţară’, a declarat co-preşedintele Partidului verde de stânga, Naci Sonmez. ‘Suntem surprinşi deoarece nu există nicio hotărâre judecătorească în acest sens’, a mai spus el.

Sonmez a afirmat că el şi colegul lui de partid, Eylem Tuncaelli, au încercat să meargă la Berlin, unde urmau să participe la o conferinţă organizată de Verzii europeni, informează Agerpres.

Sonmez şi Tuncaelli au fost reţinuţi pentru scurt timp în februarie după ce au criticat operaţiunea militară a Turciei din nordul Siriei. Un tribunal turc a ridicat în iulie o interdicţie de călătorie care îi vizau pe cei doi co-preşedinţi ai formaţiunii politice, a spus Sonmez.

‘Aceste bariere, ilegalitatea ne fac mai puternici în lupta pentru democraţie. Vom continua să luptăm pentru o lume mai bună. Vom învinge’, a scris Eylem Tuncaelli pe Twitter, potrivit Agerpres.

‘Rămâneţi puternici @ eylemtuncaelli şi @sonmeznaci. Ei vă pot confisca paşapoartele, însă nu vă pot lua principiile’, au scris vineri Verzii europeni pe Twitter.