Doi militari, răniți după ce o grenadă a explodat pe țeava aruncătorului în timpul unor exerciții în poligon

Incident grav la poligonul Florești, de lângă Cluj-Napoca. Doi militari au fost răniți după ce o grenadă a explodat în țeava lansatorul pe care se pregăteau să-l folosească în timpul unor exerciții în poligon.

11 mai 2023, 11:38
Doi militari, răniți după ce o grenadă a explodat pe țeava aruncătorului în timpul unor exerciții în poligon

Doi militari au fost răniți în timpul unui antrenament de tragere desfășurat în poligonul Florești, de lângă Cluj-Napoca. O grenadă a explodat în țeava unui lansator AG 40, iar trăgătorul şi şeful sectorului de trageri au fost transportați de la poligon direct în sala de operații a Spitalului Militar, acolo unde medicii au intervenit chirurgical pentru a îndepărta schijele care i-au lovit.

Citește și: Categoria de militari români care își pierde pensia de serviciu. Legea a fost aprobată tacit în Senat

”Personalul medical specializat a acordat primul ajutor la fața locului, ulterior militarii au fost transportați în stare conștientă la Spitalul Militar din Cluj-Napoca. Militarii se aflau în stare stabilă și aceștia au primit investigații medicale de specialitate”, a declarat căpitanul Oana Boier, ofițerul de relații publice al Diviziei 4 Infanterie Gemina.

Unul dintre militari a fost externat, dar celălalt va mai rămâne pentru câteva zile în Spitalul Militar. Potrivit Gandul, militarul care a rămas internat ar avea două degete distruse.

Citește și: Trei militari au fost răniți în Poligonul Cățelu, lângă București. Unul este în stare gravă

Deocamdată nu se cunosc prea multe detalii referitoare la cauza acestui incident, dar, potrivit observatornews.ro, explozia din Poligonul Florești ar fi fost cauzat de muniția folosită. Concret, sursa citată arată că militarii români se antrenează cu muniție veche și oxidată.

Cauzele producerii incidentului sunt cercetate de o comisie constituită la nivelul unității, condusă de șeful de stat major.