Doi militari români răniţi în Afganistan, transferaţi la un spital din Germania

Doi dintre cei patru militari români răniți în Afganistan au fost transferați la un spital din Germania. Ei sunt în afara oricărui pericol, dar au fost duşi în Germania pentru investigații suplimentare. 

02 mai 2015, 16:40
Doi militari români răniţi în Afganistan, transferaţi la un spital din Germania

Autorităţile spun că familiile celor patru sunt ținute la curent în permanență cu starea victimelor. Militarii români au fost răniţi joi in Afganistan.

Citeşte şi: Victor Ponta: Doi dintre militarii răniţi în Afganistan sunt în stare bună şi au fost externaţi

Potrivit unui comunicat al MApN, pentru doi dintre militarii răniți, caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uță și Dan Cornel Crăciun, medicii militari din Afganistan au decis, sâmbătă, transferul către Spitalul Militar din Landstuhl, Germania, pentru investigații suplimentare.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale urmărește cu atenție evoluția stării de sănătate a răniților și a dispus informarea promptă și periodică a familiilor acestora.

Potrivit MApN, plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani și este la a patra misiune în Afganistan. Caporalul clasa a III-a Valentin Ciolan-Uță are 28 de ani și este la prima misiune în teatrul de operații. Caporalul clasa a III-a Dan Cornel Crăciun are 27 de ani și este la a doua misiune în Afganistan, iar caporalul clasa a III-a Cristian Stoica are 38 de ani și este, de asemenea, la a doua misiune în acest teatru de operații.

Citeşte şi: Patru militari români, răniţi în Afganistan. O maşină a explodat

Patru militari români au fost răniţi joi in Afganistan, în jurul orei 9.00, în urma exploziei unei maşini-capcană. Militarii, care acţionau în cadrul misiunii „Resolute Support”, executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar.